Lärare inom Banteknik Hushagsgymnasiet - Borlänge kommun
Dela sidan på sociala medier
Dela sidan på sociala medier

Lärare inom Banteknik Hushagsgymnasiet

Arbetsplatsbeskrivning

Hushagsgymnasiet är en gymnasieenhet med yrkesprogrammen: Bygg- anläggning,- Industritekniska-, Restaurang- och Livsmedel samt VVS- och fastighetsprogrammet. Vi är en av få skolor som på gymnasienivå utbildar bantekniker, utbildning som leder till bra arbeten i framtiden. Vi samarbetar mycket med näringslivet inom järnvägsbranschen i hela Sverige.
Skolan är modernt utrustad i anpassade lokaler som liknar den framtida arbetsplatsen. Vi har under 8 år utvecklat vår järnvägsutbildning tillsammans med branschen och har idag en välrenommerad utbildning. Våra gymnasieskolor har hög kvalité, där alla känner arbetsglädje, ansvar och delaktighet. Vi lägger stor vikt vid samarbete och elevdemokrati med flexibla arbetssätt.
Du som söker detta kommer att få stora möjligheter att påverka utbildningen i samråd med medarbetare, branschfolk och elever.
Hushagsgymnasiet leds av rektor samt två biträdande rektorer, som även leder Erikslundsymnasiet ett yrkesgymnasium med El o energi - samt Fordons och transportprogrammet.
Skolan har ca 500 elever och ca 90 anställda.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med lärare på inriktningen, genomföra och utveckla utbildning inom banteknik. Du får ansvar att tillsammans med arbetslaget organisera och driva utbildningen för att vidareutveckla utbildningen.

I uppdraget ingår undervisning, mentorskap och arbete i arbetslag.

Kvalifikationer

I första hand söker vi legitimerad lärare inom banteknik samt kap och slip och i andra hand söker vi dig som har erfarenhet av arbete som bantekniker samt kap och slip vid järnväg. Du har gedigna kunskaper om arbetsmiljö och säkerhet och goda branschkontakter.
God samarbetsförmåga med övriga lärare i arbetslaget för att arbeta mot gemensamma programmål. Bra ledaregenskaper för elever. Förmåga att utveckla kontakter med handledare i näringslivet.
Lärare med god förmåga att stötta alla elever och kunna möta eleven efter elevens förutsättningar. Du har vana av att arbeta med människor, skapa bra relationer för ett lätt och smidigt samarbete. Bra insikter i pedagogiskt arbete och förståelse för hur unga personer tar till sig kunskap samt förståelse för olika lärosituationer.

Självklart lockar vår värdegrund dig!
- Jag finns här för borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Du som kallas på intervju ska medföra vidimerade kopior på examensbevis, tjänstgöringsintyg och om legitimation krävs, även denna.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT MEN BESTÄMT!

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Tillträde snarast. Tjänsten tillsättes under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Antal platser: 1

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2019-09-05 23:59:59

Arbetsgivarens referensnummer: A897276

Sök tjänsten

Upplysningar lämnas av

Anna Torssander
Rektor
0243-665 27

Fackliga företrädare

Thomas Lövgren
Lärarnas Riksförbund
070-209 0933

Sven-Olov Larsen
Lärarförbundet
070-550 9698