Semestervikariat Biståndshandläggare SoL och LSS - Borlänge kommun
Dela sidan på sociala medier
Dela sidan på sociala medier

Semestervikariat Biståndshandläggare SoL och LSS

Arbetsplatsbeskrivning

Biståndsverksamheten är en arbetsplats med cirka 40 medarbetare, detta härliga gäng består av olika yrkesroller biståndshandläggare, bostadsanpassningshandläggare och administrativa handläggare.

Biståndsverksamheten har en fin sammanhållning kollegor emellan och är ett glatt gäng som tillsammans kan överkomma alla hinder. Vi stöttar och är måna om varandra i alla situationer. Arbetsgruppen har nära till humor och skratt vilket är en ventil som är bra för själen och som många gånger får oss att göra det lilla extra både för våra Borlängebor och för varandra. En verksamhet där chefer både på enhetsnivå likväl som på verksamhetsnivå är samspelta och brinner för sina uppdrag. Det ger en harmoni för oss medarbetare i ett tufft uppdrag.

Kort och gott så är vi en fantastisk arbetsgrupp i alla led som tillsammans driver verksamheten framåt och där cheferna tillåter alla att växa på egna villkor.

Allt arbete utförs med utgångspunkt i Borlänge kommuns värdegrund:
- Jag finns här för borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Verksamheten ansvarar för myndighetsutövning/biståndshandläggning för Borlängebor med olika former av funktionsnedsättning, verksamheten är lagstyrd och arbetar utifrån socialtjänstlagen (SoL) och lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS). Kärnan i verksamheten är att utreda enskilda Borlängebors behov av och rätt till stöd och hjälp från kommunen. Dokumentation i verksamhetssystemet Viva; skriva utredningar, journaler, upprätta beslut. Inhämta tillräckliga underlag för att göra en rättssäker biståndshandläggning som till exempel utredningssamtal, begära in erforderliga medicinska underlag och uppgifter från andra verksamheter. Beslut om rätt till insats/bistånd fattas utifrån delegationsordning.

Utöver den som söker om stöd finns det ofta behov av samverkan med till exempel
Region Dalarna, försäkringskassa, skola, andra myndigheter. Mål inom verksamheten är en skyndsam och rättssäker handläggning. Verksamheten har implementerat arbetsmetoden IBIC (Individens behov i centrum), vilket förespråkas av socialstyrelsen, metoden stödjer och säkerställer att Borlängebon ges rätt stöd. Verksamheten är indelad i olika team utifrån målgrupp: äldre, personer som omfattas av LSS, personer med psykisk ohälsa och funktionshinderomsorg. En biståndshandläggare har egna ärenden vilket innebär stort eget ansvarstagande, samtidigt så finns det ett nära stöd och samverkan med kollegor och chefer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har examen eller studerar till socionom alt. har utbildning och/eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha kunskap i att med lagstöd kunna dokumentera och fatta beslut i ärenden. Eftersom arbetet innefattar mycket dokumentation och möte med Borlängebor vill vi att du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift. Behärskar du ytterligare språk utöver svenska, är utbildad inom IBIC, MI-samtal och socialrätt samt har tidigare arbetslivserfarenhet av biståndshandläggning och/eller myndighetsutövning anses det som meriterande.

Som person söker vi efter dig som är analytisk vilket i detta arbete innebär att analysera innehåll och underlag, därtill ser vi att du också har en förmåga att dra slutsatser, allt för att kunna fatta rätt beslut. Självklart visar du stor öppenhet mot de människor du möter och ger rätt stöd utifrån var varje person befinner sig. Du är modig och kan pedagogiskt förmedla beslut, positiva som negativa till berörda personer. Vidare har du en förmåga att kunna prioritera och strukturera dina arbetsuppgifter samt att kunna planera och samverka med andra aktörer. Vi vill också att du är en fena på att tänka lösningsfokuserat samt att du är social och utåtriktad.

Tjänsten förutsätter att du har B-körkort för manuellt växlad bil.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.

Anställningsform

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Antal platser: 5

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2020-05-31 23:59:59

Arbetsgivarens referensnummer: A925194

Sök tjänsten

Upplysningar lämnas av

Mette Gabrielsen
Enhetschef
0243-736 69

Veronika Eliasson
Enhetschef
0243-736 68

Fackliga företrädare

Therese Söderlind
Vision
0243-742 37