Sommarvikarier till korttidsboende/avlastning/fritids för barn och ungdomar - Borlänge kommun
Dela sidan på sociala medier
Dela sidan på sociala medier

Sommarvikarier till korttidsboende/avlastning/fritids för barn och ungdomar

Arbetsplatsbeskrivning

Borlänge är en ort i ständig utveckling, här händer det mycket både i kommunen som organisation och i Borlänge som ort. I Borlänge bor det ca 50.000 invånare och här arbetar närmare 26.000, varav ca 5.000 inom kommunen.

Har du ett brinnande intresse för att jobba med människor? Är du nyfiken på hur du kan göra en betydande insats för personer med funktionsnedsättning och dessutom är kreativ och ansvarsfull person med ett positivt tänkande? Då kan du vara rätt person för oss.
Vi skapar tillsammans en trygg och stimulerande miljö och har fokus på både individerna och deras anhörigas önskemål.

Även i år erbjuder vi dig som sommarvikarie möjlighet att få extra ersättning under semesterperioden. Möjligheten till bonus innebär att alla sommarvikarier får erbjudanden om heltid och möjlighet till extra ersättning om de arbetar en längre period under sommaren.

Vi arbetar dagligen utifrån Värdegrunden!
- Jag finns här för borlängebon
- Jag gillar utmaningar
- Jag möter varje människa med öppenhet

Arbetsuppgifter

Borlänge kommuns funktionshinderomsorg bedriver tre stycken korttidsboenden där barn, ungdomar och vuxna kommer på Korttidstillsyn/Korttidsvistelse.

Här får du som medarbetare arbeta med barn, ungdomar och vuxna med varierande funktionsnedsättningar bland annat inom autismspectrat där det kan förekomma utmanande beteenden som vi bemöter med ett lågaffektivt förhållningssätt. Vi utför vardagsnära, planerade stödinsatser och aktiviteter tillsammans med individerna. I arbetet behöver du ha förmågan att se möjligheter i individens styrkor. Du behöver vara noggrann, ha ett stort tålamod och ha fingertoppskänsla i bemötandet med personerna.

Det är ett rörligt och aktivt jobb där du ska känna dig bekväm med att delta tillsammans med individerna i deras aktiviteter som kan vara att cykla, spela fotboll, åka till badhuset eller bygga koja i skogen för att i nästa stund sitta och pyssla, laga mat eller baka tillsammans. I arbetet ingår även vardagliga hushållssysslor såsom matlagning, städning, handling m.m. Man hjälper även till med hygien.

Individens behov ska vara i centrum.

Arbetstiden är förlagd till dag, kväll, natt i olika typer av skift samt är förlagt på veckans alla dagar.

Kvalifikationer

Du har avklarad svenska på gymnasial nivå/SFI 3-steg/SVA 3-steg då en stor del av arbetet innefattar kommunikation med brukare, anhöriga och kollegor både i tal och i skrift. Du kan skriftligt dokumentera det som verksamheten kräver. Vidare ska du ha fyllt 18 år. Innan anställningen påbörjat behöver du lämna in ett utdrag ur polisens belastningsregister. Vidare är det viktigt att du kan arbeta med både manliga och kvinnliga arbetskamrater och brukare.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbetat med personer med olika funktionsnedsättningar, utbildning inom lågaffektivt bemötande och/eller självskydd samt körkort.

Personliga egenskaper:
Du är intresserad av att möta individen och är en stabil och trygg person. Du ska vara driven och kunna arbeta både självständigt och i grupp. Du ska vara inspirerande och se utmaningar som något positivt och utvecklande.

Andra viktiga egenskaper är:
-du är kreativ
-du är empatisk
-du är ansvarsfull
-du är flexibel
-du är stresstålig
-du är lösningsfokuserad
För den som erbjuds anställning krävs utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Vi vill därför att du medtar utdraget om du blir kallad till anställningsintervju. Ansök om utdrag redan idag då det kan ta flera veckor. Du ansöker om utdraget via länken: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Glöm inte att intervjuer sker löpande och tjänsterna kan tillsättas innan ansökningstiden gått ut, ansök därför redan idag! Vi ser fram emot att läsa just din ansökan.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Välkommen till en kommun med stort hjärta!

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Borlänge kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan via länken digitalt och inte på annat sätt.

Välkommen med din ansökan!

ANNONSSÄLJARE OCH KANDIDATFÖRMEDLINGSFÖRETAG UNDANBEDES VÄNLIGT OCH BESTÄMT!

Om du har frågor om registreringen av din ansökan, kontakta Vismas telefonsupport på tel 0771-693 693.

Anställningsform

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Omfattning: Timavlönad

Arbetstid: Schema

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Antal platser: 5

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2020-05-15 23:59:59

Arbetsgivarens referensnummer: A924316

Sök tjänsten

Upplysningar lämnas av

Andreas Paulsén
Enhetschef
0243-22 22 80

Fackliga företrädare

Kommunal
Sektion Borlänge
0243-743 00