Servicecenter
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Vikariera inom funktionshinderomsorgen

Här kan du lämna din intresseanmälan om du vill arbeta som timvikarie inom personlig assistans, funktionshinderomsorgen eller socialpsykiatrin med personer som omfattas av LSS (lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade).

Personlig assistans

Det är meriterande om du har en barn- och fritidsutbildning eller en utbildning till undersköterska. Har du dessutom erfarenhet från vård- och omsorgsområdet eller arbete med funktionshindrade ser vi det som ett stort plus. Som person är du flexibel och förstår vikten av att respektera integriteten hos den du arbetar med. Krävs körkort i vissa ärenden eller hos vissa brukare.

Grupp- och servicebostad och korttidsboende

Har du en barn- och fritidsutbildning, undersköterskeutbildning eller är utbildad till personlig assistent är det meriterande. Erfarenhet från vård- och omsorgsområdet ser vi också som meriterande. Du är lugn och förstår vikten av att respektera integriteten hos dem du arbetar med.

Socialpsykiatri

Som boendestödjare inom socialpsykiatrin kommer du att arbeta med personer som har psykiska funktionshinder och personer som omfattas av LSS. Som boendestödjare är du ett socialt och pedagogiskt stöd i brukarens hem och närmiljö. Du motiverar den enskilde att bli så självständig som möjligt till exempel genom att sköta sitt hem och matinköp. Stödet bygger på delaktighet och utformas individuellt. Du behöver ha ett körkort för att kunna arbeta inom socialpsykiatrin.

Varierande arbetstider dag, kväll, natt, dygn och helg.

Kvalifikationer

  • Du brinner för att hjälpa människor och ett gott bemötande kommer naturligt för dig.
  • Du är över 18 år.
  • Du behärskar det svenska språket på ett sätt så att du kan kommunicera med brukare, anhöriga och kollegor.
  • Du kan skriftligt dokumentera det som krävs i verksamheten.
  • Du kan arbeta med både manliga och kvinnliga arbetskamrater och brukare.

Du behöver dessutom läma in ett registerutdrag ur Polisens belastningsregister.

Det är bra om du kan arbeta minst 50 procent och gärna varannan helg.

Skicka in din intresseanmälan

Vill du arbeta som timvikarie hos oss? Välkommen att att skicka din intresseanmälan via länkarna nedan. Vi kontaktar dig om vi får ett behov som passar med din kompetens.

Intresseanmälan, timvikarie inom personlig assistans och på boenden

Vill du arbeta som timvikarie inom personlig assistans, grupp- och servicebostad eller korttidsboende? Fyll i din intresseanmälan här så hör vi av oss om du blir aktuell för intervju.

Intresseanmälan, timvikarie socialpsykiatri

Vill du arbeta som timvikarie inom socialpsykiatri? Fyll i din intresseanmälan här så hör vi av oss om du blir aktuell för intervju. Du behöver ha ett körkort för att arbeta inom socialpsykiatrin.

Sidan senast uppdaterad