Borlänge kommun

Åsa Granat kan bli årets offentliga ledare

Borlänges kommundirektör nominerad till årets offentliga ledare.

Åsa Granat är en av tre finalister i kategorin årets offentliga ledare när Dagens Samhälle för femte gången arrangerar Stora Samhällsgalan.

– Det känns förstås jättehedrande och speciellt att vara utvald på det här sättet. Jag hoppas att jag förmedlar en känsla av den stora glädjen som finns i att leda andra människor. Att ha en idé om vad ledarskap handlar om och vad som är viktigt i det. Att vara tydlig i vem man är till för som ledare och hur ett gott ledarskap ser ut, säger Åsa Granat. 

I nomineringen står det bland annat att: "Åsa har varit på positionen i åtta år och visat prov på ett uthålligt och tålmodigt ledarskap. Hon leder genom att visa förtroende för sina medarbetare och får därigenom sina medarbetare att prestera över sin förmåga. Åsa har ett stort samhällsengagemang som kombineras med en enastående förmåga att skapa förtroende och att se alla människor. Hon har en fingertoppskänsla som få andra besitter och kan kombinera sin lyhördhet med att vara bestämd när behövs – att ta svåra beslut är inget hon räds."

Stora Samhällsgalan arrangeras av tidningen Dagens Samhälle för att lyfta fram goda exempel och hylla personer som vågar ta modiga beslut och vägar för att utveckla och förbättra välfärden.

Priset delas ut på Cirkus i Stockholm den 15 maj.