Borlänge kommuns logotyp

Publicerad:

Många vill jobba i Borlänge kommun i sommar

Att rekrytera sommarvikarier till vård och omsorg har de senaste åren varit en utmaning för både för kommuner och regionen i stort. Men för Borlänge kommun verkar trenden ha vänt.

Jämfört med januari förra året, har mer än dubbelt så många sökt vikariaten till sommaren 2020.

I slutet av januari förra året hade 132 ansökningar till sommarvikariaten inom vård och omsorg inkommit till Borlänge kommun. I år är antalet sökande närmare 400 vid samma tidpunkt och ansökningarna fortsätter strömma in.

- Det är riktigt roligt att vi lockar så många till de här viktiga tjänsterna säger Andreas Paulsén, enhetschef för rekryteringsteamet, sociala sektorn

Förutom att kommunen fått ta emot många ansökningar har det också visat sig att många av de sökande har både utbildning och erfarenhet. Även detta är något som skiljer sig jämfört med tidigare år.

- Vi tror att det framför allt beror på att många som jobbat hos oss tidigare väljer att komma tillbaka, men också att fler med erfarenhet har fått upp ögonen för oss som en bra arbetsgivare, säger Andreas Paulsén.

De utvärderingar som gjordes förra sommaren visar att trivseln varit hög, något som kan förklara att många väljer att söka sig till Borlänge kommun även i år.

- De allra flesta uppger att de kan rekommendera Borlänge kommun som arbetsgivare och att bemötandet från kollegor och ordinarie personal varit bra eller mycket bra. Det är väldigt glädjande att vi uppfattas så positivt och att våra medarbetare är så bra på att ta hand om sommarvikarierna, säger Andreas Paulsén.

Till sommaren 2020 behövs ungefär 500 vikarier inom vård och omsorg. Andreas Paulsén tror att platserna i år kommer att vara tillsatta i god tid, inte minst med tanke på söktrycket och att kommunen även i år erbjuder bonustrappa, med möjlighet att tjäna extra pengar.

- Det är till och med så att de som vill ha jobb i sommar nog behöver vara snabba in med sina ansökningar, säger han.