Borlänge kommuns logotyp

Publicerad:

Allt fler söker bygglov digitalt

Bara ett år efter att e-tjänsten för bygglov lanserades, är nu över en tredjedel av alla inkomna bygglov digitala i Borlänge kommun.

Nu i april är det ett år sedan bygg- och kartkontoret gjorde det möjligt för Borlängebor att söka bygglov digitalt. Målet för första året var att en fjärdedel av byggloven skulle vara digitala, men redan nu är mer än en tredjedel av alla bygglov som kommer in till kommunen digitala.

– Min politiska ambition är att göra det enklare för Borlängebon och snabba upp bygglovshanteringen. Vi ser redan att många Borlängebor uppskattar vår nya e-tjänst, Ronny Beyer (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Bygg och kartkontoret hanterar omkring 1 000 bygglovsärenden om året. I april och maj är det högtryck för inkomna ansökningar.

– För alla som har planer på att bygga i sommar är det hög tid att komma in med sin ansökan nu. Använd gärna e-tjänsten, tipsar Lars Robertsson, verksamhetschef för bygg- och kartkontoret.

Sök bygglov digitalt

Logga in med Mobilt BankId för att ansöka om bygglov digitalt.
Till våra e-tjänster Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

  • Sök bygglov och följa och komplettera ärenden när som helst på dygnet.
  • Det går att ansöka om bygglov för nybyggnad eller tillbyggnad, göra anmälan, Attefallsåtgärder, söka förhandsbesked och strandskyddsdispenser med mera.

Fakta: Att söka bygglov

Möjligheten att ansöka om bygglov via papper finns fortsättningsvis. För den som vill söka digitalt, men inte har tillgång till dator går det att få hjälp med ansökan och använda dator och scanner i Borlänge kommuns servicecenter, Röda vägen 50.

Om bygglov