Borlänge kommuns logotyp

Publicerad:

Breddat utbud av yrkesutbildningar för vuxna

Till hösten erbjuder Vuxenutbildningen yrkesutbildningar inom ännu fler yrkesområden än tidigare – med en spännvidd från svets och byggbransch till vård och omsorg, restaurang och storhushåll. Än finns platser kvar att fylla.

Alla som är intresserade av att utbilda sig inom de yrkesområden som erbjuds är välkomna att söka till Vuxenutbildningen i Borlänge kommun. Den som har godkänt i grundskolans svenska, matematik och engelska kan börja läsa utbildningens yrkeskurser direkt. För den som behöver, finns också möjlighet att kombinera yrkesstudier med studier i svenska för invandrare (sfi).

I samtliga yrkesutbildningar ingår arbetsplatsförlagt lärande (APL), som bland annat ger de studerande personlig kontakt med arbetsgivare inom valt yrkesområde, något som kan vara en stor fördel när är dags att söka arbete.

– Följ dina intressen och vad du skulle vilja arbeta med i framtiden - det här är en bra chans att komma in på arbetsmarknaden eller byta yrkesbana! Detta är något jag skulle vilja säga till dem som blir nyfikna och intresserade att söka någon av våra utbildningar, säger Ronny Björn, tf. enhetschef på Vuxenutbildningens vägledningscentrum.

Antagning sker löpande och ansökan är som längst öppen till den 31 maj.

Fakta

  • Studierna bedrivs hos någon av vuxenutbildningens utbildningsanordnare Komvux, Borlänge gymnasieskola, Astar eller Yrkesakademin.
  • Utbildningarnas längd varierar från 40 veckor upp till två läsår.
  • Vissa utbildningar är kombinationsutbildningar där eleverna studerar svenska på sfi D-nivå, eller grundläggande svenska, samtidigt som de lär sig ett yrke.
  • Den som studerar en yrkesutbildning kombinerat med studier i svenska har en längre studietid.
  • Grundläggande matematik och/eller engelska kan också krävas för att bli antagen till vissa utbildningar.

Mer om Vuxenutbildningens yrkesutbildningar Öppnas i nytt fönster.