Borlänge kommuns logotyp

Publicerad:

Barn som fiskar kräftor.

Vill du fiska kräftor? 8 juni startar försäljningen av fiskerätter.

Borlänge Kommun säljer 100 av sina fiskerätter för kräftfiske i Borlänge Centrala fiskevårdsområdesförening (Fvof) och fem arrenden av fiskerätter i Runn Södra Fvof.

Försäljningen för 2020 startar måndagen den 8 juni klockan 11.00 vid Servicecenter, Stadshuset. Adressen är Röda vägen 50, Borlänge. Försäljningen kommer att ske utomhus och det går bra att skicka ett ombud för att köpa en fiskerätt inom Borlänge Centrala Fvof.

Fiskerätter inom Borlänge Centrala fiskevårdsområdesförening

Inom Borlänge Centrala Fvof finns 100 fiskerätter att köpa. Priset för kräftfiskerätt inom Borlänge Centrala Fvof är 400 kronor, varav 100 kronor är en avgift till Borlänge Centrala Fvof.

Nytt för i år är att kräftfisket med fiskerätter från Borlänge kommun inom Borlänge Centrala Fvof gäller under två dygn, mellan klockan 17.00 fredagen den 14 augusti och klockan 17.00 söndagen den 16 augusti.

Fiskerätter inom Runn Södra fiskevårdsområdesförening

Inom Runn Södra Fvof finns fem arrenden av fiskerätt att köpa. Priset för arrende av fiskerätt inom Runn Södra Fvof är 300 kronor. Arrendatorn måste därutöver lösa både fiskerättsbevis för 150 kronor samt köpa kräftfiskekort för 100 kronor hos Runn Södra Fvof, så avgifter om totalt 250 kronor tillkommer. Observera att e-postadress måste uppges vid arrende av fiskerätter inom Runn Södra Fvof.

För mer information om kräftfiske inom Runn Södra Fvof se www.runnssodra.se. Länk till annan webbplats.

Tänk på!

Tänk på följande när du ska köpa fiskerätt:

  • Betalning endast med Swish.
  • Försäljning av kommunens fiskerätter för kräftfiske och arrenden för fiskerätt, är endast för personer permanent bosatta i Borlänge kommun.
  • Ingen reservation av kräftfiskerätter eller arrenden, det är ”först till kvarn” som gäller!
  • Den som önskar köpa fiskerättsbevis för egen fastighet kan inte köpa det i Servicecenter. För information om köpställe, se Borlänge Centrala Fiskevårdsområdes webbsida Länk till annan webbplats..
  • Eventuella fiskerätter som inte säljs den 8 juni kan köpas i Servicecenter, Borlänge kommun, senast 10 juni.

För mer information kontakta Borlänge kommuns servicecenter på telefon 0243-740 00 eller skicka e-post till kommun@borlange.se.