Borlänge kommuns logotyp

Publicerad:

Nya Gylle skola - ett efterlängtat projekt!

Efter branden i den rivningsklara bygganden under v.20 så blickar vi framåt. Byggprojektet för Gylle skola löper på enligt plan och nu finns bilder på nya skolans exteriör.

Med ett godkänt rivningslov fortsätter rivning av byggnader i etapp 1. När nybyggnationen kan påbörjas beror på den bygglovsprocess som pågår. Bygglovet är beviljat och beräknas bli godkänt inom 3-4 veckor.

-Gylle skola har länge varit i behov av åtgärder, dels pga. stora renoveringsbehov men också för att elevantalet ökar. Händelsen med branden på skolan är förstås omtumlande men vi är lättade över att ingen skadades och att släckningsarbetet och sanering kunnat genomföras på ett bra och effektivt sätt. Jag vill ge mitt varmaste tack till polis, räddningstjänst, personal och elever för alla era insatser och ert tålamod. Vi blickar nu framåt och den nya skolan är mycket efterlängtad av elever och personal och vi har jobbat länge för det här. Det är otroligt skönt att vi är igång och jag hoppas nu på en smidig process så att bygget av den nya skolan kan påbörjas så snart som möjligt, säger barn- och utbildningsnämndens ordförande Monica Lundin (L).

På borlange.se kan man följa det senaste som händer i projektet samt få svar på allmänna frågor. Här finns nu också illustrationsbilder på utvändig exteriör för de nya skolbyggnaderna samt en skiss på byggnaderna som nu rivs i etapp 1.

-Vi har tidigare i år träffat de närmaste grannarna för att informera kring detta stora och välbehövliga projekt och vi hade planerat ett fysiskt möte nu när bygglovsprocessen är igång. Tyvärr är inte större fysiska möten möjliga pga. restriktionerna kring covid-19 och därför har informationen skickats ut via post till de närmaste grannarna samt digitalt via skolan till vårdnadshavare. Men jag ser fram emot att träffas igen när möjlighet ges för det, säger Monica Lundin.

På Borlänge kommuns hemsida går det att följa vad som händer i detta, samt andra byggprojekt i kommunen: www.borlange.se/borlangevaxer Länk till annan webbplats.