Borlänge kommuns logotyp

Publicerad:

"Det var en trevlig överraskning"

En hel förskoleklass, en räv, kanin och en björn mitt uppe i ett äventyr. Det fick boende och personal på Åkershem uppleva när Kulturcentrum Asken bjöd på underhållning.

– Jag visste inte om det här men det var en trevlig överraskning. Det var så fint och barnen var så duktiga, säger Marianne Lif boende på Åkershem.

Vill visa uppskattning och ge glädje

På en solig bakgård på äldreboendet Åkershem i Borlänge fick boende och personal en glad överraskning när Kulturcentrum Asken lagom till förmiddagsfikat anordnade en interaktiv föreställning tillsammans med barn från Anemonens förskola.

Föreställningen är en del i det uppdrag Kulturcentrum Asken fått från Borlänge kommuns krisledningsgrupp som handlar om att visa uppskattning för hårt arbetande personal samt ge glädje till Borlängebor inom särskilt boende.

Allsång och gatukonst på schemat

Tidigare har bland annat personalentréer smyckats med gatukonst och det har hållits allsång.

– Personalen drar ett väldigt tungt lass och har gjort det ett bra tag nu och de äldre på våra boenden har inte fått träffa sina nära och kära. Att kunna göra något som skänker lite glädje och pepp är värt otroligt mycket, säger Elina Elestrand enhetschef på Kulturcentrum Asken.

Kulturcentrum Asken

Kulturcentrum Asken Öppnas i nytt fönster. är ett resurscentrum för Borlänges grundskolor och förskolor inom estetiskt lärande och språkfrämjande arbete. Pedagogerna arbetar med estetiska ämnen som bild, dans, drama/teater och musik.