Borlänge kommuns logotyp

Publicerad:

Pernilla Söderlund, ny chef för sociala sektorn

Pernilla Söderlund blir ny chef för sociala sektorn. Pernilla är redan bekant för många i sociala sektorn eftersom hon var verksamhetschef inom handikappomsorg och socialpsykiatri under åren 2013-2017.

Pernilla Söderlund har mångårig erfarenhet från chefspositioner inom vård- och omsorgssektorn och är just nu socialchef i Fagersta kommun, med ansvar för vård och omsorg samt individ- och familjeomsorg. Innan dess var hon verksamhetschef inom handikappomsorg och socialpsykiatri i Borlänge kommun. Dessförinnan har Pernilla haft chefspositioner i flera andra kommuner.

- Jag känner mig lite som en hemvändare, att jag kommer tillbaka dit där jag lämnade halva hjärtat för tre år sen. Det ska bli så spännande och givande att få vara med och bidra, inte minst med tanke på att Borlänge är inne i en expansiv utvecklingsresa i en utmanande tid, säger Pernilla Söderlund.

I sociala sektorn arbetar omkring 2 400 personer i verksamheterna särskilt boende, ordinärt boende, biståndsverksamhet, hälso- och sjukvård samt funktionshinderomsorg. Sektorledningen består, förutom sektorchef, av verksamhetschefer, utvecklare, medicinskt ansvarig sjuksköterska och medicinskt ansvarig för rehabilitering.

- Det känns tryggt och väldigt bra att Pernilla, som har lång erfarenhet och som kan bidra med många infallsvinklar, tar rollen som sektorchef i kommunen, säger Anita Nordström, ordförande i omsorgsnämnden.

- Jag hälsar Pernilla varmt välkommen till tjänsten som sektorchef för sociala sektorn. Pernilla har lång och bred ledarerfarenhet inom olika typer av omsorgsverksamhet, och jag ser verkligen fram emot att hon kliver in i den här rollen med energi och nya perspektiv, säger Åsa Granat, kommundirektör.

Pernilla tillträder sin tjänst som chef för sociala sektorn den 12 oktober.