Borlänge kommuns logotyp

Publicerad:

Kråktorp bedriver utbildning på distans till och med den 11 september

Kråktorp som är en del av Erikslunds- och Hushagsgymnasierna i Borlänge kommer att bedriva undervisning på distans från den 4 september till och med den 11 september. Beslutet har tagits till följd av konstaterade fall av covid-19 på skolan.

Kråktorp ligger avskilt från resten av gymnasieskolan och smittskyddsenheten bedömer därför ingen fara för smittspridning till andra elever på Hushagsgymnasiet eller Erikslundsgymnasiet.

Eleverna som går på Kråktorp kommer den närmaste veckan att studera hemifrån. Den 14 september räknar man med att starta undervisningen på plats igen.

- Rektor har, i samråd med smittskyddsenheten på Region Dalarna, beslutat om den här skyddsåtgärden för att stoppa smittspridningen. Vi följer deras instruktioner, säger John Steen, skolchef Borlänge kommun.

Så går smittspårning till

På vårdhygiensektionen på smittskyddsenheten arbetar en central smittspårningsgrupp med smittspårning av covid-19. Så fort ett positivt fall konstateras påbörjas smittspårning.

Provtagning bokar man själv via appen ”Min vård”. Den som får ett positivt provsvar för covid-19 kommer, inom 1-2 dygn, att få ett telefonsamtal från någon ur smittspårningsgruppen. Den som konstaterats smittad får frågor om hur länge man har varit sjuk och vilka personer man har haft nära kontakt med. Smittspårningsgruppen bedömer därefter vilka andra personer som ska kontaktas.

Läs mer om smittspårning på Region Dalarnas sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.