Borlänge kommuns logotyp

Publicerad:

Mötesrum

Ännu mer träffsäkert på Borlänges äldreboenden

Nu ska besök från anhöriga på kommunens äldreboenden bli ännu mer coronasäkra med hjälp av särskilda mötesrum.

Sedan det nationella besöksförbudet togs bort 1 oktober har det varit tillåtet för anhöriga att besöka sina närstående på äldreboenden. Utöver de åtgärder som tidigare har gjorts kan Borlänge kommun nu erbjuda särskilda mötesrum för att göra besöken ännu mer säkra.

– Jag är jätteglad att vi har gjort i ordning de här rummen för de som vill träffa sina anhöriga. Dessa är anpassade och utrustade med ett bord med plexiglasskiva eller andra möjligheter att hålla avstånd för den som önskar, säger Johanna Munters Olsson verksamhetschef för särskilt boende.

"Viktigt för boende och anhöriga"

På grund av platsbrist saknas det i dagsläget särskilda mötesrum på Ekoxen och Hagagårdens boende. Däremot finns ett flyttbart plexiglas att använda i den enskildes lägenhet. För anhöriga som inte har möjlighet att fysiskt vara på plats fortsätter kommunen erbjuda videosamtal.

– Nu när det börjar bli kallt ute och det är svårare att ses utomhus är det viktigt för oss att hitta så många alternativa mötesplatser som möjligt. Det är oerhört viktigt inte bara för boende utan också för deras anhöriga, säger Johanna Munters Olsson verksamhetschef för särskilt boende.

Säkra mötesrum

  • Kontakta boendet för att boka ett mötesrum
  • Avboka besöket och stanna hemma vid minsta sjukdomssymtom
  • Följ rekommendationerna om fysiskt avstånd
  • Tvätta händerna ofta och noga