Borlänge kommuns logotyp

Publicerad:

Karta över Ornäs med omnejd där förslaget till ny stadsdel i Oberget är inringat

Tyck till om ny stadsdel i Oberget

Nu har första steget till en ny stadsdel i Oberget tagits. Fram till den 19 februari kan Borlängeborna lämna sina synpunkter på förslaget.

I Oberget, strax norr om Ornäs, föreslås en ny stadsdel med blandad bebyggelse. Bostäderna kommer vara 2-3 våningar i form av en- och tvåbostadshus och radhus. Området planeras också ha en mindre del med mer centrumlik bebyggelse. Fullt utbyggt beräknas den nya stadsdelen rymma cirka 1000 nya bostäder och förskola/skola.

"Ett viktigt steg"

– Borlänge växer och vi vill att man ska kunna bo både centralt och på landsbygden. Det här är ett viktigt steg för att utveckla fler bostäder utanför stadskärnan. Genom detta steg ger vi nuvarande och framtida Borlängebor fler boendealternativ. Jag är också glad över att en enig nämnd står bakom planprogrammet, säger Ronny Beyer (S), samhällsbyggnadsnämndens ordförande.

Tyck till

Förslaget till planprogram är ute på samråd från den 11 januari till 19 februari 2021. Samrådshandlingarna Öppnas i nytt fönster. finns tillgängliga på borlange.se, Palladium vid Sveatorget och ICA Ornäs.

Mer information

Oberget – nya bostäder Öppnas i nytt fönster.

Samrådshandlingar Öppnas i nytt fönster.