Borlänge kommuns logotyp

Publicerad:

Youtube video: 

Klicka på bilden för att se video på Youtube

Ett år med coronaviruset i Borlänge

Nu har coronapandemin dominerat våra liv i ett år. Det har varit ett tufft år, men det har också visat på stor medmänsklighet och att vi hjälps åt när det behövs som mest.

För att hedra de som har drabbats av pandemin hölls en tyst minut på tisdagens kommunfullmäktige.

– Våra tankar går till dem som har insjuknat i sjukdomen, till de som har avlidit i sviterna av den här fruktansvärda sjukdomen och till deras anhöriga. Vi måste ta smittspridningen på allvar, sa Lars Ivarsson (S), kommunfullmäktiges ordförande i ett tal under tisdagens sammanträde.

Ökad smitta i Borlänge

Det är fortfarande ett ansträngt coronaläge. De senaste veckorna har smittspridningen återigen ökat i Borlänge.

– Vi kan inte slappna av och återgå till det vi tidigare har tagit för givet, som att umgås obekymrat med nära och kära, handla, resa och så vidare. Nu har vi också något som vi inte hade för ett år sedan och det är ett vaccin. Faran är inte över men vaccinet ger oss hopp och kanske en vilja att fortsätta hjälpas åt att hålla smittan borta, säger Jan Bohman (S), ordförande kommunstyrelsen.

Ett tufft år som har förenat

Även om coronaåret har varit tufft på många sätt, har det också funnits ljusglimtar.

– Det här året har vi verkligen sett medmänniskors välvilja, att vi sluter upp när det behövs som mest. Vi har sett stort engagemang i att hjälpas åt, oavsett om det har varit hjälp med handling till riskgrupper, stöttning med skyddsutrustning eller balkongunderhållning utanför våra särskilda boenden. Stort tack till alla som har kämpat hela den här tiden och fortsatt gör allt för att begränsa coronasmittan, särskilt nu när det snart är högtider och lov, säger Åsa Granat, kommundirektör.

Youtube video: Några ljusglimtar från ett annars tufft år med coronaviruset

Klicka på bilden för att se video på Youtube