Borlänge kommun

"Ett kvarter där generationer kommer mötas"

Förskola, äldreboende, trygghetsboende och nya lokaler för hemtjänst och dagverksamhet. Nu har första officiella spadtaget tagits för ett unikt bygge i Gylle.

– Det är jätteroligt att vi äntligen fått igång bygget här i Gylle. Det kommer bli ett helt kvarter där generationer kommer mötas, säger Jan Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande.

"Här kommer både barn och personal trivas"

I Gylle precis bredvid vårdcentral och tandläkare är bygget av ett äldreboende med 54 lägenheter, förskola och lokaler för hemtjänst och dagverksamhet igång. Intill byggs också cirka 47 trygghetsboenden.

– Vi har högt ställda krav på våra lokaler och samtidigt har vi ett ökat behov av förskoleplatser i Borlänge. Därför är det så otroligt roligt att det här bygget är igång och att vi har tagit ett spadtag idag. Här tror jag både barn och personal kommer stortrivas, säger Monica Lundin(L), ordförande i barn- och bildningsnämnden.

Borlänges första trygghetsboende

Redan innan årsskiftet påbörjades markarbetet på plasten där SBB – Samhällsbyggnadsbolaget, tillsammans med Magnolia Bostad bygger Gyllehemmet

– Det har varit ett stort intresse bland Borlängeborna att få ställa sig i kö på de lägenheter vi bygger. Så vi är jätteglada att vi är igång och att vi så småningom kommer kunna leverera det första trygghetsboendet till Borlänge kommun, säger Catrin Viksten chef Samhällsfastigheter Magnolia.

"Äntligen!"

När det är dags för inflyttning är det Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) och inte Borlänge kommun som kommer driva och sköta fastigheterna. I april 2023 beräknas bygget stå klart och kommer då också innehålla storkök, gym och bastu som verksamheterna kommer dela på.

– Äntligen! Jag har aldrig längtat så mycket efter att få ta ett spadtag som nu. Äntligen kommer Borlängeborna få fler moderna och tidsenliga bostäder. Det här kommer bli jättebra, säger Anita Nordström (S), ordförande i omsorgsnämnden.

Visionsbild på grå byggnad