Borlänge kommun

Boende på Åkershem smittade av covid-19

På Åkershem har åtta boende och en medarbetare konstaterats smittade av covid-19. En av dem har avlidit, övriga smittade har i nuläget lindriga symtom.

Just nu pågår smittspårning i tät kontakt med Smittskydd på Region Dalarna. Anhöriga till boende på Åkershem har blivit uppringda och informerade om situationen samt avrådda från att besöka boendet just nu. Samtliga av de smittade på Åkershem var fullvaccinerade.

Anhöriga och medarbetare erbjuds antigentester alla vardagar på samtliga särskilda boenden i Borlänge kommun.

"Faran är inte över"

De smittade är isolerade och får vård enligt särskilda rutiner.

– Vi beklagar verkligen att vi har en smittspridning på ett av våra särskilda boenden. Vi fortsätter nu arbetet med att skydda så väl boende och medarbetare. Men det här visar att faran inte är över och att vi alla måste ta ansvar och stanna hemma vid minsta symtom, testa sig och fortsätta följa råd och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten, säger Pernilla Söderlund, sektorchef sociala sektorn.

Tänk på att vi behöver fortsätta skydda varandra!

I takt med att allt fler vaccinerar sig kan vi återgå till ett mer normalt liv.

Det kan finnas en viss risk att du kan bli sjuk trots vaccinationen och därmed smitta andra, även om du själv inte utvecklar några symtom. Därför gäller de grundläggande råden även för dig som är vaccinerad:

  • Stanna hemma även om du bara känner dig lite sjuk.
  • Håll avstånd till andra både inomhus och utomhus.
  • Tvätta händerna ofta.
  • Testa dig vid symtom.

Källa: Folkhälsomyndigheten Länk till annan webbplats.