Borlänge kommuns logotyp

Publicerad:

"Familjecentralen kommer skapa en smidigare väg in för dem som behöver hjälp och stöd"

Den 28 september togs ett symboliskt första spadtag till vad som ska bli Borlänges första familjecentral. På plats var bland andra Jan Bohman (S), Ulf Berg (M) och Sofia Jarl (C) för att gemensamt inviga byggnationen.

Det var 2019 som Borlänge kommun och Region Dalarna kom överens om att öppna Borlänges första familjecentral. Nu har det första spadtaget satts i marken och därmed har markarbetet för den nya familjecentralen på Humanistgatan i Borlänge påbörjats. Byggnationen planeras vara färdigställd för invigning i början av 2023.

– En ny familjecentral i Borlänge kommun är något som är angeläget både för kommunen och regionen. Tillsammans skapar vi nu en möjlighet att tidigt fånga upp och hjälpa barn och deras familjer att få en trygg och frisk barndom, säger Sofia Jarl (C), regionråd i Region Dalarna och ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Familjecentralens verksamhet kommer att arbeta med och för Borlänges familjer genom att erbjuda mödra- och barnhälsovård samt tillgång till öppen förskola.

– Familjecentralen kommer skapa en smidigare väg in för dem som behöver hjälp och stöd. Den kommer att bidra med att minska det personliga lidandet och ge kommunens invånare verktyg för ett hälsosammare liv. I andra kommuner fungerar familjecentralen som ett stöd i det förebyggande arbetet. Det är glädjande att Borlängeborna nu får den möjligheten, säger Jan Bohman (S) Kommunstyrelsens ordförande, Borlänge kommun.

Läs mer om projektet här.  Öppnas i nytt fönster.