Borlänge kommuns logotyp

Publicerad:

Paradisskolan invigd under festliga former

Mindre än två år efter att det första spadtaget togs, invigdes den nya skolan den 8 november och de förväntansfulla eleverna fick flytta in. Förutom Paradisskolans elever kommer även barn och pedagoger från Ängens förskola att ha sin verksamhet i lokalerna.

Måndagen den 8 november var ingen vanlig skoldag för elever och personal på Paradisskolan och Ängens förskola. Första dagen efter höstlovet, blev också första dagen på en helt ny skola.

Inför invigningen hade en stor scen byggts upp på skolgården. Därifrån hälsades alla välkomna av Paradisskolans rektor Jenny Sandelin och Karin Öst, rektor på Ängens förskola. Lite senare invigdes skolan formellt genom att, tillsammans med några elever samt representanter från fastighetsägaren Hemsö, högtidligt klippa det traditionella röda bandet.

Glädjen var stor bland både barn och vuxna på plats och invigningen blev en riktig ”folkfest” med dans både på scenen och bland eleverna på skolgården, samt musikuppträdanden av elever från Rytmus. Hela ceremonin var festlig men av jublet att döma kanske den avslutande överraskningen var den absoluta höjdpunkten för eleverna. Plötsligt dök nämligen ingen mindre än Tusse upp på scenen och avslutade invigningen med att uppträda med två av sina låtar.

Tusse uppträder på scenen under invigningen av Paradisskolan.

Se filmen om Paradisskolan

I filmen berättar rektor, lärare och elever om den nya skolan och förväntningarna inför den inflytt som nu har skett, i och med invigningen den 8 november.