Borlänge kommuns logotyp

Publicerad:

Klicka på bilden för att se videon på Youtube

Abdelkarim ”Karim” Darwishkriv tilldelas 2021 års omsorgspris

Karim entusiasmerar brukare och kollegor genom att han är en person som sprider glädje och optimism till alla omkring sig, och hans hjärta brinner extra mycket för de äldre och deras livskvalitet. Karim som arbetar på Hällsjöhemmet överraskades igår med tårta, blommor och besked om att han vunnit omsorgspriset 2021.

– Jag är så himla glad att jag har det här jobbet, det gör så mycket för mig att få jobba här. Det värmer i mitt hjärta att få hjälpa gamla människor. De är värda allt som vi gör för dem, berättar Karim.

”Det här är en av de bästa dagarna på året, att få dela ut detta pris”

Omsorgspriset har delats ut av omsorgsnämnden sedan 2013 för att uppmärksamma goda insatser inom vård och omsorg. Förutom en ordentlig överraskning, tårta och uppmärksamhet får vinnaren, eller vinnarna, 25 000 kronor.

– Det är en av de roligaste dagarna på året, i mitt uppdrag. Det är alltid lika fantastiskt att se glädjen hos pristagaren. Genom omsorgspriset kan vi uppmuntra enskilda personer eller arbetslag inom vård och omsorg för sitt engagemang och arbete, säger Anita Nordström (S), omsorgsnämndens ordförande.

Enhetschef Veronica Uppström som också närvarade under prisutdelningen säger att hon verkligen tycker att årets omsorgspris gått till rätt person.

– Maria, Sofie och Veronica, alla tre chefer, de är helt fantastiska. De lyssnar alltid, ger vi något förslag på att göra något roligt för våra boenden så säger de aldrig nej. De är verkligen helt fantastiska och jag tackar dem så mycket, berättar Karim.

Omsorgsnämndens motivering:

Karim entusiasmerar brukare och kollegor genom att han är en person som sprider glädje och optimism till alla omkring sig och hans hjärta brinner extra mycket för de äldre och deras livskvalitet. Han gör det lilla extra genom att ta med brukare ut på promenad, cyklar med dem, tar med dem ut i trädgården, spelar musik i deras smak, pratar och är engagerad i sina brukare samt pysslar om dem.

Karim har ett helhetsperspektiv genom att vara lyhörd för anhöriga, fråga hur han kan hjälpa till på bästa sätt, ser vad som behöver göras och uppmärksammar om en kollega behöver stöd eller hjälp.

Karim utför insatser utöver det vanliga genom att han, utöver sitt engagemang på ordinarie arbetsplats, även pratar med och stöttar brukare som har sin dagliga verksamhet i källarplan på Hällsjöhemmet vilket också visar goda resultat i form av ökad arbetsglädje och helhetssyn för fler i hans närhet.