Borlänge kommuns logotyp

Publicerad:

Borlänge Science Festival välkomnar besökare igen!

Eldshow, magi och laserljusspel – det utlovas inför invigningen av Borlänge Science Festival den 29 september. Dagarna därefter väntar ett spännande program av kostnadsfria aktiviteter på tema teknik och vetenskap.

Förra året genomfördes Borlänge Science Festival i digital tappning på grund av då rådande omständigheter. När det nu är dags för 2022 års upplaga av festivalen kan den genomföras med fysiska träffar igen. I år kommer festivalen dessutom att gå av stapeln samtidigt som Kreativa Borlänge, ett annat evenemang med inslag av bland annat kultur, ljus, musik och konst.

ScienceFest kombinerar magi och vetenskap

Huvudnumret under förra årets Borlänge Science Festival var en digital livesändning med Tobbe Trollkarl som programledare. Tittarna som såg ScienceFest med Tobbe Trollkarl bjöds på en lekfull och lärorik vetenskapsfest med bland annat trolleri, spännande gäster och experiment. Även i år finns magi med i festivalprogrammet. Den här gången är det estradören Edvin Erlandsson som bjuder in till ScienceFest.

– Det kittlar lite att kombinera just magi och vetenskap och när det föll väl ut förra året så bestämde vi oss för liknande underhållning i år, om än i annan tappning, säger Sofi Olsson, projektledare Borlänge Science Festival.

Edvin Erlandsson sägs kunna konsten att trollbinda publiken med sin humor och scennärvaro. Under årets festival i Borlänge kommer han att bjuda på en dramatiserad saga i vetenskapens färger; en berättelse som ska underhålla både barn och vuxna.

En festival för alla

Borlänge Science Festival passar alla åldrar och presenterar en rad olika aktiviteter på tema teknik och vetenskap. Tanken är att alla ska känna sig välkomna att utforska, ha roligt och lära sig mer.

– Borlänge Science Festival och Kreativa Borlänge kommer att invigas samtidigt på Sveatorget den 29 september. Vi kan utlova en häftig invigning med eldshow, magi och laserljusspel! Alla Borlängebor är varmt välkomna och vi hoppas på många besökare under helgen, säger Sofi Olsson, projektledare Borlänge Science Festival.

Borlänge Science Pop-up aktiviteter presenteras löpande på Borlänge Science Festivals sociala medier och hemsida.

Om Borlänge Science Festival

  • Borlänge Science Festival genomfördes första gången i september 2019. Årets festival äger rum 29 september – 1 oktober.
  • Borlänge Science Festival arrangeras av Borlänge Kommun i samarbete med Borlänge Energi, 2047 Science Center, SSAB, Dalarna Science Park, I.C.E Living Lab och Högskolan Dalarna.
  • Hemsida: borlangesciencefestival.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Facebook och Instagram: @borlangesciencefestival