Borlänge kommuns logotyp

Publicerad:

Tre skolelever och en kvinna klipper band vid röd byggnad

Första byggnaden av nya Gylle skola invigd: "Det har varit lite pirrigt"

För två år sedan togs det första spadtaget för nya Gylle skola. Nu har elever och lärare flyttat in i den första helt färdiga byggnaden.

– Det har varit lite pirrigt. Vi har tidigare fått se bilder på hur det kommer se ut och nu har vi fått uppleva det på riktigt och det är trevligt, säger Helmer Styffe från klass 6B som fick vara med och klippa bandet vid invigningen.

– Det känns jättekul att ha fått vara med från att vi tittade på konceptbilder, till spadtag för två år sedan till att första byggnaden nu står på plats. Det är skönt att se när det rör på sig, säger Monica Lundin (L), ordförande barn- och utbildningsnämnden som invigde den nya byggnaden.

Röd skolbyggnad

"Den är otroligt fin"

I oktober 2020 togs första spadtaget för bygget av nya Gylle skola. Under de två senaste åren har arbetet med etapp 1 pågått, där två nya byggnader uppförts: byggnad 1 med bland annat idrottshall och matsal och byggnad 2 med klassrum för elever i årskurs 4-6. Trots att inflyttning i byggnad 2 inte var planerad förrän vid årsskiftet har nu drygt 200 elever kunnat flytta in i de nya klassrummen.

– Byggnaden är otroligt fin. Jag har varit här flera gånger och sett hur den vuxit fram. Men det är någonting helt annat nu när eleverna och lärarna är på plats. Det är då det blir verkligt. Det är jättekul att se, säger Monica Lundin (L), ordförande barn- och utbildningsnämnden.

Beräknas klart 2026

Vid årsskiftet 2022/2023 kommer byggnad 1 också vara inflyttningsklar och hela nybyggnationen av Gylle skola beräknas vara klar 2026.

– Det känns roligt att få uppleva en ny miljö och jag tror det kan bli bättre studiemiljö nu när det är nytt och fräscht. Det är också väldigt färgglatt. Även om det kanske är lite väl färgglatt för min smak, säger Helmer Styffe.

Helmer Styffe 6B tycker att de nya lokalerna är fräscha och färgglada.