Borlänge kommuns logotyp

Publicerad:

Två unga skolelever klipper invigningsband medan några vuxna ser på och klappar händerna

Elever invigde ny matsal och idrottshall

Musik, tal och bandklippning stod på schemat när Gylle skolas nya matsal och idrottshall invigdes.

– Matsalen känns jättebra och den är jättefin. Den känns större, finare och det behövdes mer platser, säger Betiel Maekele i årskurs 8.

– Det blir kul med ny idrottshall också för den vi har varit i tidigare har varit gammal och man har inte kunnat göra så mycket i den, säger Jurre Berkepies i årskurs 8.

Sista invigningen av första etappen

I oktober 2020 togs första spadtaget för bygget av nya Gylle skola. Arbetet med den första etappen har pågått sedan dess. I november 2022 invigdes första byggnaden med klassrum för elever i årskurs 4-6. Nu är också den sista byggnaden i etappen invigd. En helt ny byggnad med matsal, storkök och idrottshall.

– Det här var det absolut första uppdraget för mig som skolnämndens ordförande. Så det var jättehäftigt och påtagligt att få komma ut direkt och träffa dem som håller i projektet, rektorer, lärare och framförallt eleverna som ska få skörda frukten av det här. Lokalerna är verkligen jättefina, säger Sara Fernlund (S), skolnämndens ordförande.

Två år till nästa invigning

Vid årsskiftet 2026/2027 beräknas hela ombyggnationen vara klar.

– Nu fortsätter arbetet med etapp 2. Först ska vi riva byggnaden där bland annat den gamla matsalen finns och sen kommer vi bygga nytt med lokaler för bland annat slöjd, musik och hemkunskap. Om ungefär två år kommer vi förhoppningsvis inviga den delen, säger Michael Hedlöf, projektledare kommunfastigheter.

Man med gul byggjacka står utomhus i snöfall

"Den nya skolan kommer ha plats för 1200 elever", säger Michael Hedlöf projektledare på kommunfastigheter.

"Inget man gör varje dag"

Betiel Maekele och Jurre Berkepies som fick klippa bandet under invigningen kommer ha hunnit sluta på Gylle skola innan ombyggnationen är klar. Men att få en helt ny matsal och idrottshall verkar räcka långt det med.

–Det var kul att få vara med och inviga, det är ju inget man gör varje dag direkt, säger Jurre Berkepies.

Två skolelever står framför byggnad i snöfall

Jurre Berkepies och Betiel Maekele fick äran att inviga den nya matsalen och idrottshallen.