Borlänge kommuns logotyp

Publicerad:

Fyra vuxna och tre barn tar spadtag för nya förskolan i Hönsarvet 

Från vänster: Thomas Jansson Byggpartner, Patrik Wiede Bergström skolchef, Vide, Liam och Eira förskolebarn, Sara Fernlund (S) skolnämndens ordförande och Johan Thurin fastighetschef

Barnen i fokus när Hönsarvets nya förskola byggs

Barnen är en självklar utgångspunkt i planeringen av Hönsarvets nya förskola. Givetvis hjälpte också barnen till med det första spadtaget.

– Det är verkligen häftigt att bygget genomgående är så barnanpassat, säger skolnämndens ordförande Sara Fernlund (S).

Nu har bygget av en ny förskola startat på tomten där förskolan Hönsarvsgården tidigare stod. När det symboliska första spadtaget togs var förskolebarnen Vide, Liam och Eira ivriga att komma igång. De hade pratat om ceremonin hela morgonen med sin ”fröken”, Linus Perjons.

Sara Fernlund, skolnämndens ordförande med förskolebarn i bakgrunden som tar spadtag 

Barnanpassat och energieffektivt

Till sin hjälp fick barnen flera representanter från Borlänge kommun och entreprenören Byggpartner som passade på att berätta om planeringen av förskolan. Både miljön och lokalerna är avgörande för att skapa en förskola med hög kvalitet och ett tydligt fokus på lärande.

Hur väl anpassad den nya förskolan är för barnen - som till exempel bara är 50-100 centimeter långa - är något som Sara Fernlund fascineras av och gärna lyfter fram, liksom ambitionen att bygga så energieffektivt som möjligt.

Läs mer om konceptet – och projektet

Nya Hönsarvsgården byggs enligt konceptet tre förskolor i en byggnad. Läs mer om konceptet och byggprojektet - Hönsarvsgårdens förskola