Borlänge kommun

Hållbarhet i fokus på årets företagardag

I fredags arrangerades företagardagen- inte vilken företagardag som helst där över 150 näringsidkare deltog. Under dagen tog såväl politiker som Borlängeföretagare vid på scenen och i pauserna hördes Borlängemusik strömma genom högtalarna.

– Den här dagen fungerar som en avstämning mellan oss och näringslivet. Syftet är att vi ska ta vid där vi avslutade sist, gå igenom vad som hänt senaste året och tillsammans prata om vart vi är på väg framåt. Det är också väldigt naturligt att vi arrangerar den här dagen tillsammans med Klimatneutrala Borlänge eftersom näringslivsstrategin och arbetet med Klimatneutrala Borlänge hänger ihop. Vi arbetar till stor del mot samma målgrupp och många av våra Borlängeföretag är också en del av Klimatneutrala Borlänge, berättar Per Sjölander Näringslivschef.

På årets företagardag ”Inte vilken företagardag som helst” som arrangerades av Näringslivskontoret och Klimatneutrala Borlänge, var hållbarhetsfrågan i fokus. Bland annat fick alla avnjuta en vegansk lunchbuffé tillagad av före detta Borlängebon Gustav Johansson från Jävligt gott. Därefter föreläste hållbarhetsexperten och människorättsjuristen Parul Sharma om hållbar utveckling.

Parul står leende på scenen 

Efter lunch och föreläsningar förvandlades scenen till en Talk show där vi höra kommundirektör Åsa Granat, Erik Nises (S) kommunstyrelsens ordförande och näringslivschef Per Sjölander berätta om arbetet med näringslivsstrategin och Klimatneutrala Borlänge. Med i talkshowen fanns även representanter från bland annat SSAB, Dalarna Science Park, Ung företagsamhet, Sacci, Atea och Maserfrakt för att prata om Borlänge idag och Borlänges framtid som en attraktiv och klimatneutral stad. Dagen avslutades med att Företagarna delade ut pris till årets nyföretagare som gick till Dala rörservice och till årets företagare som gick till Dalelven Produktutveckling AB.