Borlänge kommuns logotyp

Publicerad:

Marianne Henriksson klipper invigningsband, i bakgrunden syns sex personer som leende tittar på 

Invigning av Aniaragatans servicebostäder

Borlänge kommuns nya servicebostäder i kvarteret Aniara har nu invigts. På plats att klippa det ceremoniella invigningsbandet var Marianne Henriksson (M) omsorgsnämndens ordförande.

– Det är roligt att äntligen få inviga våra nya servicebostäder, även om det var ett tag sedan vi flyttade in. Vi vill också rikta ett sort tack till omsorgsnämndens ordförande Marianne Henriksson som tagit sig tiden att vara med oss idag, säger Eva Essborg enhetschef för funktionshinderomsorgen 1.

Lägenhetshuset består totalt av 35 lägenheter varav 10 fungerar som servicebostäder. Fem individer med behov av särskild service har redan flyttat in i sina nya hem på Aniaragatan från den gruppbostad de tidigare bodde i och fem lägenheter väntar på att bli bebodda.

Marianne Henriksson (M) omsorgsnämndens ordförande och Eva Essborg enhetschef Funktionshinderomsorgen 1

– De boende som nu fått sin egen lägenhet och har tagit ett steg i det vi kallar för bostadskarriär. Vi jobbar hela tiden med målsättning att individen skall bli så självständig som möjligt. Detta för att de sedan ska kunna ta ett steg till i sin bostadskarriär. Det är otroligt kul att få vara med på den resan mot ett mer självständigt liv, berättar Eva.

Genom att personal är på plats dygnet runt i en av lägenheterna så har brukarna hela tiden tillgång till hjälp och stöd i sin vardag. En personal arbetar dygn samt har nattjour och under dagtid är de alltid två personal på plats.

– De andra lägenheterna hyrs ut till Borlängebor och är alltså inte servicebostäder. Det är också ett stort steg för denna målgrupp. Vi vill skapa förutsättningar för alla att få leva de liv de vill, kanske vill de skaffa en partner, flytta ihop och leva så som de ser att deras familj och vänner gör, berättar Eva.