Borlänge kommuns logotyp

Publicerad:

Linda Öster, enhetschef och Amanda Sandh, biträdande enhetschef, är förväntansfulla och glada över de nya lokalerna och ser fram emot att de boende snart flyttar in.

Smygtitt på nya Gyllegården

Snart flyttar de första boende in på Gyllegården. Den 10 maj hölls öppet hus. Många medarbetare från kommunen och anhöriga till boende passade på att besöka de nybyggda lokalerna.

Under de närmaste veckorna kommer inflyttning till Gyllegården att ske i tre etapper. De som flyttar in har tidigare bott på Tunagården. Därifrån följer också större delen av personalstyrkan med.

– Det här känns så roligt! Här är allt nytt och fräscht och jag tror verkligen att både boende och personal kommer att känna att det blir ett lyft, även om man också haft det bra och trivts på Tunagården, säger Linda Öster, enhetschef på Gyllegården.

Förutom äldreboendet kommer även dagverksamheten Lustgården, som tidigare haft verksamhet på Hessegården, att öppna upp på Gyllegården nu i maj. Hemtjänsten flyttar också in i sina lokaler, medan förskola och trygghetsboende kommer att invigas först efter sommaren.

Äldreboendet har flera ytor för vistelse utomhus, både stora balkonger på varje våningsplan och en innergård med bänkar, sittgrupp, grillplats, odlingslådor med mera. Innergården, liksom balkongerna, angränsar till en av förskolans uteplatser.

– Jag tror det är jättebra både för de äldre och barnen att generationerna på något sätt möts eller åtminstone får en glimt av varandra här, säger Lisskulla Kiltäpp, enhetschef för dagverksamheten Lustgården.

Äldreboendet består av totalt 54 lägenheter, jämnt fördelade över tre våningsplan, varav våning 3 kommer vara en särskild avdelning för boende med demens.