Borlänge kommuns logotyp

Publicerad:

Trygghetslarmen fungerar igen

Borlänge kommuns trygghetslarm ska nu fungera igen. Som en försiktighetsåtgärd fortsätter vi med de särskilda rutinerna över helgen.


Uppdatering 08:38, 19 juni

Trygghetslarmen har under helgen fungerat utan avbrott. De särskilda försiktighetsåtgärder som gällt under helgen avslutas därmed och vi återgår till normala rutiner.


Uppdatering 20:42, 16 juni

Detta gäller under helgen 16-18 juni
Trygghetslarmen ska nu fungera igen. Borlänge kommun kommer som en försiktighetsåtgärd fortsätta med säkerhetsrutinerna att dagtid lördag och söndag ska brukare med trygghetslarm larma direkt till sin hemtjänstgrupp. Mellan klockan 21:15 och 06:45 kommer alla hemtjänstgruppers telefoner vara omkopplade till nattpatrullen med nummer 0243-742 45.

Nästa uppdatering kommer att ske måndag morgon den 19 juni.

Här har vi samlat frågor och svar om händelsen. Pdf, 119.3 kB.


Uppdatering 19:47, 16 juni

Trygghetslarmen är fortsatt ur funktion. Alla borlängebor med trygghetslarm har blivit kontaktade under dagen och vi fortsätter att följa våra rutiner för sådan här händelse


Uppdatering 15:03, 16 juni

Leverantören av trygghetslarmen håller fortfarande på att lösa morgonens fel och gör nu flera omstarter av larmen för att kontrollera funktionaliteten.

Kommunen har sedan tidigt i morse arbetat utifrån de rutiner som finns för dessa händelser, för att säkerställa borlängebornas hälsa och trygghet.09:31, 16 juni
Sedan klockan 05.10, fredagen 16 juni, ligger hemtjänstens trygghetslarm nere. Felsökning pågår och problemet har högsta prioritet.

Under förmiddagen kommer hemtjänstens medarbetare kontakta Borlängebor med trygghetslarm för att kontrollera att de mår bra och att de får information om alternativa sätt att larma. Telefonin är inte påverkad.

Vi uppdaterar informationen här under dagen.

Du som Borlängebo med trygghetslarm eller anhörig kan kontakta er hemtjänstgrupp på telefon.
Här hittar du alla telefonnummer. Länk till annan webbplats.

Vid en akut situation, ring 112.