Borlänge kommuns logotyp

Publicerad:

Fyra personer som bär varselväst och vit hjälm står vid grushög och gräver med varsin spade.

Roger Lundin, enhetschef fritid, Maslah Omar (S) ordförande kultur-och fritidsnämnden, Johan Karlsson ByggPartner, och Johan Thurin, fastighetschef Borlänge kommun.

"Ett lyft för hela sportfältet"

800 kvadratmeter fyllt av samlingslokaler, omklädningsrum och toaletter. Nu har första spadtaget för föreningslokalen Pranses tagits.

– Det känns skönt att bygget är igång. En föreningslokal på sportfältet är ett behov som har funnits länge. Idag finns det till exempel bara fyra omklädningsrum här samtidigt som det finns fler än 10 fullstora fotbollsplaner. Det går inte ihop, säger Maslah Omar (S), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Forssa BK:s nya hemvist

Tillsammans med ByggPartner tar Borlänge kommun fram föreningslokalen Pranses på sportfältet i centrala Borlänge. Byggnaden kommer vara runt 800 kvadratmeter och innehålla bland annat samlingslokaler, tvättstuga, förråd, toaletter och 10 omklädningsrum.

En av de föreningar som kommer ha lokalen som hemvist är Forssa BK, men den kommer också vara tillgänglig för andra idrottsföreningar som nyttjar sportfältet.

Person i vit hjälm tittar in i kameran och ler

Maslah Omar (S), ordförande kultur- och fritidsnämnden är glad att bygget av en ny föreningslokal på sportfältet äntligen är igång.

"Ett lyft för hela sportfältet"

– Det är många föreningar som väntar på att den nya lokalen ska stå klar. Jag vet personligen hur svårt det är när det är flera matcher igång samtidigt. Det blir kö till toaletter och omklädningsrum och så får man ta med sina grejer till planen. Jag tror att den nya föreningslokalen kommer bli ett lyft för hela sportfältet både vinter- och sommartid, säger Maslah Omar (S), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Byggnationen beräknas vara färdig hösten 2024.

Byggarbetsplats med grävskopor

Föreningslokalen Pranses

  • Namnet kommer från den gamla bondgården Pransesgården som stod på platsen en gång i tiden.
  • Byggnaden kommer vara i trä och ha ett tak som är uppbyggt av sedumväxter, ett så kallat sedumtak, för att smälta in i sportfältets gröna miljö.
  • Taket kommer också förses med solpaneler.
  • På parkeringen monteras laddstolpar som möjliggör laddning av elbilar när man besöker lokalen eller sportfältet.
  • Investeringsbudget för projektet är 35 miljoner kronor.

Mer information på projektsidan - Föreningslokalen Pranses Öppnas i nytt fönster.