Borlänge kommuns logotyp

Publicerad:

Jörgen Olsson blir Borlänges nya kommundirektör.

Tunabyggens vd blir ny kommundirektör i Borlänge

– Borlänge är en ort med fantastiska möjligheter. Jag ser fram emot att få vara med och utveckla kommunen vidare tillsammans med alla engagerade medarbetare, säger Jörgen Olsson som blir ny kommundirektör i Borlänge kommun.

Rekryteringen av en ny kommundirektör till Borlänge kommun är klar. Vid kommunstyrelsens sammanträde den 1 december beslutades att erbjuda tjänsten till Jörgen Olsson som varit vd för det kommunala bostadsföretaget Tunabyggen sedan 2012.

– Jag är glad att Jörgen Olsson har tackat ja till det här uppdraget. Han är väl prövad och känd som en mycket hårt arbetande, trygg och resultatinriktad chef. Han har en intressant bakgrund som ledare i Försvarsmakten, statlig myndighet och bolags-VD. Därtill kan han Borlänge på sina fem fingrar och förstår att uppdraget handlar om att säkerställa produktionen av välfärd och service till medborgarna i vår kommun och att genomdriva de förändringar som krävs för att öka tryggheten och livskvalitén i Borlänge, säger kommunstyrelsens ordförande Erik Nises (S).

Rötter i Borlänge – bakgrund i försvaret

Jörgen Olsson har en bakgrund som major inom Försvarsmakten där han stor del av tiden haft olika utlandsuppdrag. Innan han blev vd på Tunabyggen arbetade han fem år som funktionschef och stabschef i länets krisledningsfunktion på länsstyrelsen i Västerbotten. På Tunabyggen har han varit en uppskattad ledare i tolv år.

Jörgen bor numera i Gustafs med sin familj och har sina rötter i Borlänge där han ”kan varenda kostig”.

- Borlänge har stora likheter med staden jag bodde i tidigare - Umeå - som har genomgått en enorm utveckling. Där, precis som i Borlänge, finns det ett nära och starkt samarbete med näringslivet och akademin, vilket är viktiga framgångsfaktorer för staden, säger han.

God insikt i kommunens verksamheter

Under sina år inom Tunabyggen har Jörgen arbetat nära kommunen och Borlänges politiska ledning. Från sin position har han haft god insikt i många av kommunens verksamheter.

– Jag vet att det finns en enorm vilja och ett väldigt nära samarbete inom hela koncernen. Det är unika styrkor som vi har i Borlänge och som vi ska vara rädda om. Jag ser också stor kompetens och ett starkt engagemang bland personalen som ju gör hjältedåd varje dag. Jag ser verkligen fram emot att bli en del av organisationen och bidra till Borlänges fortsatta utveckling.

Fakta om Jörgen Olsson

Aktuell som: Ny kommundirektör för Borlänge kommun

Tillträder tjänsten: Under första kvartalet 2024

Nuvarande arbete: vd på det kommunala bostadsföretaget AB Stora Tunabyggen

Ålder: 53 år

Familj: Gift med Maria. Tillsammans har de två barn, 12 och 7 år gamla

Bostad: Villa i Gustafs

Intressen: Friluftsliv, jakt och skidåkning