Borlänge kommuns logotyp

Publicerad:

Prisvinnare som brinner för sina brukare

Arbetslaget på LSS-boendet Klöverstigen är 2023 års vinnare av omsorgspriset. "De löser utmaningar inte bara genom att tänka utanför boxen. De bygger nya."

– Det känns fantastiskt. Det är ett kvitto på allt vi gjort. Vi jobbar med hjärtat och brinner för våra brukare och vill deras bästa i alla lägen, säger Jenny Flood, stödassistent på LSS-boendet Klöverstigen.

Omsorgspriset har delats ut sedan 2013 till medarbetare inom kommunens omsorg som gjort insatser utöver det vanliga. Vinnarna utses av omsorgsnämnden och enligt ordförande Marianne Henriksson var det ett ovanligt år i år.

38 nomineringar till omsorgspriset

– I år fick vi in 38 nomineringar till omsorgspriset, och arbetslaget på Klöverstigen fick faktiskt fler än en nominering, säger Marianne Henriksson (M), ordförande omsorgsnämnden.

Utöver uppvaktning och tårta får gruppen 25 000 kronor att använda till kompetensutveckling. Den offentliga prisutdelningen sker på kommunfullmäktiges sammanträde den 13 februari.

"Vi är en fantastisk grupp"

– Det här priset betyder jättemycket för oss och vi förtjänar det verkligen. Vi gör det där lilla extra, vi tänker utanför boxen och vi ser till människan. Ibland är det inte så lätt men tillsammans hittar vi de där lösningarna. Vi är en fantastisk grupp, säger Jenny Flood stödassistent Klöverstigen.

Grupp med personer, personen i mitten håller i ett inramat diplom

Nästan hela arbetslaget var samlat när LSS-boendet Klöverstigens arbetslag fick ta emot 2023 års omsorgspris.

Motivering

Den här gruppen uppfyller alla kriterier för priset och en hel del till. Framförallt har de utfört insatser utöver det vanliga och gett sig in i utmaningar som år långt utöver det vanliga.

De löser inte utmaningar bara genom att tänka utanför boxen utan de bygger nya boxar för att försöka möta upp kring brukarna där systemet sviker. De försöker på egen hand skapa ett helhetsperspektiv som behövs för att överhuvudtaget möjliggöra livskvalité.

I allt det som är så otroligt jobbigt, svårt och tungt så håller de huvudet kallt, kämpar på och lyckas ändå skapa arbetsglädje för varandra.

Den här gruppen är något utöver det vanliga och förtjänar verkligen att uppmärksammas som de goda förebilder de är.

Läs mer om omsorgspriset och tidigare vinnare Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

LSS-boendet Klöverstigen

  • Klöverstigen är ett så kallat LSS-boende. En boendeform där man ger ett anpassat stöd till personer med funktionsvariation.
  • På Klöverstigen bor i dagsläget tre brukare i tre lägenheter och de har tillgång till personal dygnet runt.
  • 12 personer ingår i arbetslaget på Klöverstigen.