Borlänge kommun

Två vuxna håller i ett blågult band. Mellan står två barn och en vuxen redo att klippa bandet.

Glada barn firade ny förskola

Glada barn, glass och oväntat besök stod i centrum när det var dags för invigning av kommunens allra nyaste förskola, Mats Knuts.

– Det här var jätteroligt, att få se glädjen hos både barnen och pedagogerna, säger Sara Fernlund (S), ordförande skolnämnden, som var på plats under invigningen för att hålla tal och klippa band.

Språkfiluren och Kärlekstrollet på plats

Trots en grå himmel och att blöta snöflingor föll över innergården var humöret på topp bland barn och vuxna när Mats Knuts förskola skulle invigas. Förskolebarnen Olivia och Vincent fick klippa bandet tillsammans med rektor Christine Fredriksson, Sara Fernlund och Robert Hellström från skolnämnden innan barnens favorit Språkfiluren dök upp och bjöd på dans, skratt och lek. När sedan figuren Kärlekstrollet avslutade med att bjuda alla barnen på glass var succén ett faktum.

– Det känns bra att vi har fått ha en officiell invigning av vår förskola. Vi har ju egentligen haft verksamhet här i tre månader, säger Christine Fredriksson, rektor Mats Knuts förskola.

"Många föräldrar är nöjda"

Bygget av Mats Knuts förskola startade våren 2022 och i januari 2023 drog verksamheterna igång. Skolan är byggd efter konceptet tre förskolor i en, och idag rymmer den runt 115 barn fördelade på åtta avdelningar.

– Vi märker att den här rädslan många hade initialt för en större förskola, som Mats Knuts är, har vänt. Föräldrarna är väldigt nöjda och ser fördelarna. Så jag tycker det är jätteroligt att man fått organisationen och verksamheten på plats och fått visa att det går att bedriva väldigt bra verksamhet i de här lokalerna, säger Sara Fernlund (S), ordförande skolnämnden.

Porträtt på person där man kan ana förskolebarn i bakgrunden

Sara Fernlund (S), ordförande skolnämnden var på plats under invigningen.