Borlänge kommuns logotyp

Publicerad:

Glada vinnare av pedagogiska priset

För deras starka drivkraft, förmåga att samarbeta och vara ett stöd till pedagoger och elever. Logopederna Åsa Rundström och Hilde Swart på Tjärnaskolan får pedagogiska priset 2023.

– Det känns helt fantastiskt. Vi blev glatt överraskade, säger Åsa Rundström, logoped på Tjärnaskolan, som tillsammans med kollegan Hilde Swart är 2023 års vinnare av pedagogiska priset.

"Alla barn ska ha en bra språklig miljö"

Pedagogiska priset delas årligen ut till personal eller arbetslag i Borlänge kommun som på ett betydande sätt arbetat för barns eller elevers utveckling. Just utveckling är något som både Åsa Rundström och Hilde Swart brinner för.

– Vi jobbar för att alla barn ska ha en bra språklig miljö, att det är språkligt tillgängligt och att eleverna förstår innehållet i undervisningen. Det är också viktigt för oss att det inte är ett hinder om man har språkliga svårigheter av något slag, säger Åsa Rundström.

– Vi har ökat kunskapen om språket hos alla våra kollegor här på Tjärnaskolan. Det är något vi gör tillsammans och det är vi bra på här, säger Hilde Swart.

Vinner 25 000 kronor

Den officiella prisutdelningen sker på kommunfullmäktiges sammanträde den 21 maj. Förutom Där kommer Åsa och Hilde också få ta emot en prischeck på 25 000 kronor.

– Det här priset betyder jättemycket. Det är ett erkännande att det vi gör är viktigt och att det märks. Vi hoppas också att andra ser att man kan arbeta på det här sättet, för det är bara på Tjärnaskolan det finns logopeder på plats, säger Åsa Rundström.

Pedagogiska priset 2023

Logopederna Åsa Rundström och Hilde Swart på Tjärnaskolan bidrar på ett enastående vis till att stödja pedagoger och elever på Tjärnaskolan, på ett sätt som både utvecklar och kvalitetssäkrar undervisningen.

Deras starka drivkraft att göra skillnad i verksamheten, kombinerat med förmågan att samarbeta med alla professioner i skolans värld, skapar förutsättningar för ett helhetsinriktat och effektivt stödsystem som bygger varje elevs behov.

När elever kan uttrycka sig tydligt och samtidigt få förståelse för andra så kan de mer aktivt delta i såväl klassrummet som sociala interaktioner. Tack vare att Åsa och Hilde inte bara stöttar eleverna, utan även skolans pedagoger, får deras kompetens ringar på vattnet. De har etablerat arbetssätt och kommunikationsverktyg som tillsammans främjar inkludering och stöd. I en sådan miljö skapas förutsättningar för eleverna att nå sina mål, varje skoldag.

Pristagare genom åren

2022 Madeleine Arnesson och Caroline Rydberg

2021 Lars Olov Jaans, lärare Forssaklackskolan

2020 Hagagymnasiets IT-grupp

2019 Susanna Mikaelsson, lärare Maserskolan

2018 Linda Sandberg, lärare, Introduktionsprogrammen

2017 Högstadiets arbetslag på Ornäs skola

2016 Helena Hermansson, Mathias Ewaldsson, Åsa Olsson, Toleransprojektet

Fler vinnare och mer information om priset Länk till annan webbplats.