Borlänge kommuns logotyp

Publicerad:

Bild på besökare och bygglovshandläggare

Besökaren Leif Sundström och Amanda Carlsson, bygglovshandläggare

Uppskattat med öppet hus om byggfrågor

Måste jag söka bygglov för att bygga min altan och vad får jag göra på en strandskyddad tomt? Det var några frågor som byggsugna Borlängebor ställde till handläggare på samhällsbyggnadsförvaltningen när kommunen bjöd in till öppet hus.

– Det är bra med öppet hus för då kan man träffa bygglovshandläggarna direkt istället för att hålla på och boka en tid, säger en av besökarna Leif Sundström.

Sedan hösten 2023 har en arbetsgrupp med representanter från samhällsbyggnadsförvaltningens verksamheter arbetat med att ta fram åtgärder för att förbättra kommunens service, information, tillgänglighet och effektivitet mot Borlängebor och företag.

Vill ge bättre service till Borlängebon

Totalt har sju åtgärder tagits fram där extrainsatta telefontider, en bättre och tydligare webb och öppet hus är några av dessa.

– Det här är ett sätt att ge Borlängebor och företagare en möjlighet att komma i direktkontakt med handläggare på till exempel bygglovsavdelningen för att ställa sina frågor. Responsen har varit bra och vi märker att den här extra servicen uppskattas av alla och det är ju vårt mål, säger Henrik Modigh, förvaltningschef samhällsbyggnadsförvaltningen.

Under våren har kommunen bjudit in till två öppet hus och planen är att anordna ytterligare tre tillfällen till under 2024.

På Palladium i Borlänge kommer ytterligare tre öppet hus att anordnas under 2024.