Även jullovet ska bli ett Trevligt lov - Borlänge kommun
Servicecenter
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Även jullovet ska bli ett Trevligt lov

På höstlovet anordnades över 100 kostnadsfria aktiviteter för 6-15-åringar i Borlänge, inom ramen för Trevligt lov. Nu är det snart dags för jullov och en massa nya roligheter väntar för de barn och ungdomar som vill ta chansen att vara med.

Jullovet närmar sig och Borlänges barn och ungdomar har mycket att se fram emot. Under perioden 21 december – 8 januari finns återigen möjlighet för alla 6-15-åringar att ta del av ett brett utbud av gratis lovaktiviteter.

Fri entré till Aqua Nova, 2047 Science Center och Leos lekland, jullovsdisco, LAN-party, innefotboll, simskola och teater är bara några exempel. Hela programmet presenteras på borlange.se och i foldrar som delas ut i skolan. Då vissa aktiviteter kräver föranmälan är det bra att så snart som möjligt titta igenom vad som finns att välja på och anmäla sig i tid om det behövs.

Trevligt lov - erfarenheter från höstlovet 

Vecka 44 var det höstlov och ”premiär” för Trevligt lov i Borlänge. Olika kommunala verksamheter, föreningar, organisationer och andra aktörer var med och anordnade sammanlagt ett hundratal kostnadsfria aktiviteter.

– Många av aktiviteterna var mycket uppskattade och välbesökta, säger Klas Sjörén.

Jax fritidsgård, boxningsklubben Masen, Fryshuset och 2047 Science Center var några arrangörer som verkligen var nöjda med uppslutningen under höstlovet.

– Boxningsklubben Masen erbjöd öppen träning under höstlovet. Flera av de barn och ungdomar som deltog provade då boxning för första gången. Efter lovet har ett antal stannat kvar i klubbens ordinarie verksamhet, vilket känns fantastiskt kul, berättar Sofia Axelsson Lekare.

Fryshuset anordnade en rad aktiviteter, till exempel workshops inom graffitti och dans, filmvisning och spökvandring, och hade många besökare under höstlovet.

Nu står alltså jullovet för dörren och förhoppningsvis innehåller programmet för Trevligt lov även denna gång många aktiviteter som lockar Borlänges jullovslediga barn och ungdomar.

– Vi önskar alla barn ett härligt jullov och hoppas verkligen att så många som möjligt tar chansen att vara med på lovaktiviteterna vi erbjuder, avslutar Sofia Axelsson Lekare.

Bakgrund

Trevligt lov är ett projekt som genomförts i Borlänge kommun under andra halvan av år 2018.  Projektet finansieras av statsbidrag. Sofia Axelsson Lekare och Klas Sjörén är projektledare och aktivitetsansvariga. Deras uppgift har varit att samordna ett brett utbud av lovaktiviteter för Borlänges barn och unga.

Trevligt lov!

Under sportlovet finns det ett stort utbud av kostnadsfria aktiviteter för barn och unga. Vad vill just du eller ditt barn göra?