Borlänge möter framtiden i ny film - Borlänge kommun
Servicecenter
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Borlänge växer

Borlänge möter framtiden i ny film

”Framtiden blir inte till. Den blir vad vi gör den till”.

Så inleddes boken ”Borlänge möter framtiden”, som togs fram som kommunens visionsskapande dokument år 1982. Boken illustrerade olika utvecklingsområden och ett antal byggprojekt som till exempel Teknikdalen, mässområdet Kupolen med flera. Idag, över 30 år senare, är nästan alla projekt som presenterades i boken utförda. Nu har kommunen arbetat fram en uppdaterad version i form av en film, för att marknadsföra och inspirera till framtida planer och byggprojekt och samtidigt stärka Borlänges identitet och väcka intresse för att diskutera framtidsfrågorna för samhällsbyggandet i Borlänge.

– Vi vill motivera Borlängeborna att vara delaktiga i utvecklingen av vår stad, därför vill vi att visionen för framtidens Borlänge inspirerar till fler inspel över hur vi kan utveckla staden, säger Jan Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande.

Borlänge kommuns vision handlar om vad som gör staden trevligare, att leva, bo och arbeta. Det, i relation till att staden växer. Den 1 februari 2018 föddes den 52 000 Borlängebon och invånarantalet beräknas öka i genomsnitt med 490 personer årligen till 2020. Om 10 år förväntas invånarantalet att öka med 4 500 personer och då blir vi 56 500 Borlängebor i hela kommunen. 

– Vi vill göra det enklare för människor att påverka och kommer även åka runt i Borlänge i samband med olika aktiviteter och samla in synpunkter längre fram i år, säger Linda Nilsson, plan- och markchef i Borlänge kommun.

Byggprojekt

Vad byggs i Borlänge just nu och vad planeras att byggas inom de närmsta åren? Här kan du följa planerade, pågående och avslutade byggprojekt i Borlänge kommun.