Byggstart för nytt gruppboende - Borlänge kommun
Borlänge kommun
Servicecenter
0243-740 00
Röda vägen 50, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Byggstart för nytt gruppboende

Fredagen den 24 augusti togs de allra första spadtagen för bygget av en ny gruppbostad vid Vargstigen i Borlänge.

Flera av de nya hyresgästerna som ska flytta in i gruppbostaden var på plats för att ta det första spadtaget tillsammans med Jan Bohman, kommunstyrelsens ordförande, Anita Nordström, ordförande i omsorgsnämnden och Jonas Holmberg från Mitsemhus Produktion AB.

– Den här typen av nya fräscha och ändamålsenliga bostäder är efterlängtade, så det känns bra att ta det här spadtaget säger Anita Nordström (S), ordförande i omsorgsnämnden.

Gruppbostaden har 6 lägenheter på 45 kvadratmeter vardera. I lägenheterna finns sovrum, badrum, vardagsrum och fullt utrustat kök i öppen planlösning och egen uteplats. I gruppbostaden finns också ett stort gemensamt utrymme där de boende bland annat kan äta måltider tillsammans. Under 2019 beräknas de nya gruppbostäderna stå färdiga för inflyttning.

– Det kommer att bli så bra här! Nu bor jag i en lägenhet som har trappor som är svåra att gå i. Det slipper jag på Vargstigen, säger Lars-Ove Fredin som är en av de boende som ska flytta in.

Ytterligare ett gruppboende med samma utformning ska även byggas vid Sjösgården i Mjälga. Där pågår just nu en bygglovsprocess och även det bygget beräknas på börjas under hösten.

Den upphandlade entreprenören och fastighetsägaren är Mitsemhus Produktion AB som är specialiserade inom LSS bostäder.

– Det känns verkligen roligt att få sätta igång bygget. I och med byggnationen av dessa två gruppbostäder så har vi fullföljt boendeplanen för LSS. Nu hoppas vi att de boende kommer att trivas i sina nya hem, säger Jan Bohman (S), ordförande kommunstyrelsen.

En gruppbostad är till för personer som har ett omfattande behov av tillsyn och omsorg. Personal finns på plats dygnet runt och stöttar de boende så att de kan leva ett så självständigt liv som möjligt.

Lars-Ove Fredin en av de boende som ska flytta in pratar med Jan Bohman (S), ordförande kommunstyrelsen.