Cyklister överraskades med tårtor - Borlänge kommun
Servicecenter
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Cyklister överraskades med tårtor

Tack för att du cyklar och reser klimatsmart! Det var dagens tema när Borlänge kommun delade ut tårta och sadelskydd till glada cyklande Borlängebor.

– Vilket bra initiativ. Jag som var sen till ett möte men nu blev det ju värt det, säger Maria Dotzsky en av cyklisterna som belönades med en tårta. 

Under veckan pågår Trafikantveckan över hela Europa. Årets tema ”variera dina resor” handlar om att reflektera över hur vi både kan minska våra utsläpp och samtidigt resa mycket smartare.

– Vi vill peppa Borlängeborna till klimatsmart resande, alltså att ta bussen, tåget, cykeln eller gå istället för att ta bilen, säger Salomon Abresparr utvecklare i Borlänge kommun. 

Idag delades sadelskydd, tårtor och frukostpåsar ut till cyklister och bussresenärer. 

Imorgon kommer Borlänge kommun tillsammans med Borlänge Energi också vara på plats på Borlänge marknad. Där kommer besökarna få chans att prova på elcyklar, elbilar och biogasbilar men också få smarta tips på hållbart resande.

– De flesta bilresor som görs idag är kortare än fem kilometer och många av de resorna skulle man kunna byta ut bilen mot till exempel cykeln. När man cyklar eller går får man inte bara motion, man bidrar också till renare luft, bättre miljö och så är det bra för plånboken också, säger Salomon Abresparr utvecklare i Borlänge kommun.

Trafikantveckan

Idag sker 70 procent av persontransporterna i Borlänge med bil. Hälften av resorna är kortare än fem kilometer. Genom att gå, cykla eller åka buss gör vi skillnad. Variera dina resor för klimatet, luften och hälsans skull.