Fler i jobb med Dubbelt upp - Borlänge kommun
Servicecenter
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Fler i jobb med Dubbelt upp

Över 240 Borlängebor har fått arbete sedan jobbmatchningen Dubbelt upp startades.

Målet med Dubbelt upp är att långtidsarbetslösa människor kommer ut i arbete. Det är dessutom ett gyllene tillfälle för företag som letar efter lämplig kompetens, för flertalet långtidsarbetslösa har både arbetslivserfarenhet och utbildning. Dubbelt upp är ett nytt sätt att matcha behoven och tillgången på ett sätt som är givande för både arbetsgivare och arbetstagare. Utmaningen pågår 1 september 2017 och 31 augusti 2018.

– Vi är överväldigade över att det har gått så bra och tagits emot bra av företagarna och att de och vår arbetsmarknadsenhet på kommunen har lyckats så bra att få personer i jobb, sa Angelica Ekholm, näringslivschef i kommunen i en intervju med Sveriges Radio Dalarna tidigare den här månaden.

Näringslivet leder fortsatt mot Borlänge kommun. I mitten av månaden slog näringslivet nytt rekord när de under en och samma vecka anställde 16 personer. Borlängebor har anställts inom flera olika branscher som handel, transport, industri, bygg och hotell och restaurang.

Tobias Lyckholm är en av dem som fått fast jobb på IKEA inom ramen för satsningen Dubbelt upp. Han och varuhuschefen för IKEA, Johan Nestor, berättade om hur mycket projektet betytt för dem båda i en intervju med Sveriges Radio P4 Dalarna. Länkarna till intervjuerna finns nedan.

Ställningen i januari för Dubbelt upp

Borlänge kommun 109 - Näringslivet 131
Antal personer i arbete i januari: 30
Antal personer i arbete sedan starten 1 september: 240 

Lyssna på intervjuerna om Dubbelt upp

Angelica Ekholm, näringslivschef Borlänge kommun.

Dubbelt upp!

Mellan 1 september 2017 och 31 augusti 2018 utmanar Borlänge kommun näringslivet! Så snart ett företag anställer en långtidsarbetslös Borlängebo gör kommunen detsamma.