Invigning av tillbyggnad vid Kvarnsvedens skola - Borlänge kommun
Servicecenter
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Invigning av tillbyggnad vid Kvarnsvedens skola

Idag invigdes den efterlängtade tillbyggnaden vid Kvarnsvedens skola.

Utanför den rödmålade tillbyggnadens lövade och flaggprydda entré hade skolans elever och personal samlats för att ta del av invigningsceremonin. Maria Pettersson, rektor på Kvarnsvedens skola, hälsade välkommen och höll ett inledande tal, innan hon lämnade över ordet till Mari Jonsson (S), ordförande i barn- och bildningsnämnden.

– Borlänge växer och vi behöver anpassa skolorna efter det. Jag är glad att det blivit så bra med tillbyggnaden här vid Kvarnsvedens skola. Att det samtidigt skapats en riktigt fin och inbjudande skolgård och utemiljö är fantastiskt att se, säger Mari Jonsson (S).

Mari Jonsson lämnade över en ”inflyttningspresent” till elevrådsrepresentanterna, vilka sedan fick äran att utföra den symboliska bandklippningen som förklarade den nya byggnaden invigd.

– Vi är väldigt glada över att ha fått en sådan fin tillbyggnad på skolan. De nya lokalerna ger oss förutsättningar att skapa bra och anpassade lärmiljöer för alla elever, säger rektor Maria Pettersson.

Kvarnsvedens skola är en F-6-skola som läsåret 2018-2019 har drygt 470 inskrivna elever. De nya lokalerna togs i bruk i samband med läsårsstarten och består av åtta stora rum med tillhörande klassrum, fördelade på två våningar. De elever som flyttat in och har sin dagliga undervisning i nybygget går i F-klass och årskurs 2. Lokalerna används också av fritids för årskurs 2, 4, 5 och 6.