Borlänge kommun
Servicecenter
telefon: 0243 - 740 00
Telefontid: 08:00-16:30, måndag - fredag.
Dela sidan på sociala medier

Jul i vår äldreomsorg

Nobelfester, luciafirande och julfester avlöser varandra i december.

På Borlänges äldreboenden pyntas det och pysslas det för att skapa den rätta julstämningen. På alla äldreboenden blir det luciafirande och julmusik med Classe Sigvardsson under december. 

– Julen är en viktig tid för många. Vi vill att fler äldre ska få möjlighet att delta i någon form av julfirande med musik, gemenskap och omtanke. Därför satsar vi på våra äldreboenden och bjuder även in äldre Borlängebor till aktiviteter, säger Anna Andersson, chef för sociala sektorn. 

Ett annat uppskattat inslag är Nobelfesterna, som har ordnats i sju års tid, där boende och medarbetare bjuds på en festmåltid och underhållning.  Det är viktigt att boende och anhöriga känner sig delaktiga i aktiviteterna. 

– Till våra sociala träffpunkter på Hagalundshuset, Tjärnahuset och Hagbacksgården välkomnar vi alla Borlängebor. Vi anordnar aktiviteter flera dagar i veckan året om, men nu i jultider blir det lite extra speciellt, säger Lena Hallström-Lindkvister, kvalitetsinspiratör i sociala sektorn.

Vid festtillfällena får kvalitetsinspiratörena hjälp av andra medarbetare med förberedelser, samt pensionärsföreningarna PRO, SPF och Väntjänsten.

Öppna aktiviteter för Borlängebor

Onsdag 13 december

10.30 Hagbacksgården
14.50 Tjärnahuset
15.15 Luciafirande med Borlänges lucia på Hagalundshuset.
17.00 kören Scendrag sjunger julsånger i Hagalundshusets nya restaurang Gläntan. Det finns glögg och tilltugg att köpa för 20 kronor.  
Parkgatan 8, karta

Torsdag 14 december

13.00–15.00 avslutning träffpunkt Vången, Torsångs församlingshem. 
Torsång 141, karta

Fredag 15 december

13.00 Julfest i Tjärnahuset med underhållning från 14.00.
Klöverstigen 16, karta

Onsdag 20 december

10.30 Julmusik med Classe Sigvardsson på Hagbacksgården.
Hagbacksgatan 30, karta

Torsdag 21 december

15.00 julmusik med Classe Sigvardsson på Hagalundshuset/Hagagården. Från klockan 14.00 går det att köpa en jultallrik på restaurang Gläntan inför underhållningen. Anmälningslista finns i entrén till Hagalundshuset.
Parkgatan 8, karta