Klart med nytt katthem - Borlänge kommun
Servicecenter
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Klart med nytt katthem

Det nya katthemmet finns i Vreten, längs Fågelmyravägen.

En 101 kvadratmeter stor villa ska nu ge plats åt katthemmet och föreningen Djurens vänner i Borlänge. 

– Vi är väldigt tacksamma att vi äntligen kan komma igång, eftersom det finns ett stort behov av ett katthem. Lokalerna är bra för att det finns många små rum och en källarvåning, vilket passar bra för ett katthem, säger Caroline Ohlson, ordförande i Djurens vänner.

Det har varit en process att hitta ett nytt hem sedan det tidigare katthemmet fick stänga efter problem med lokalen hösten 2016. Leif Lindström, ordförande i kommunstyrelsens serviceutskott, fick höras talas om att fastigheten i Vreten fanns tillgänglig och tänkte att den skulle passa perfekt som katthem.

– Det känns väldig skönt att det har löst sig. Vi har varit mycket angelägna om att försöka hitta passande lokaler, så att Djurens vänner ska kunna fortsätta driva ett katthem i Borlänge, säger Leif Lindström, ordförande i kommunstyrelsens serviceutskott.

Hur många katter som ska flytta in vet man inte än, men behovet är stort. Nu ska villan renoveras innan katterna kan flytta in.

Bandklippning för nytt katthem.

På bilden från vänster: Leif Lindström (V), ordförande i kommunstyrelsens serviceutskott, Caroline Ohlson, ordförande i Djurens vänner, Lena Hjort Hultkvist, Djurens vänner och Jan Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande, klippet bandet för Borlänges nya katthem.

Karta