Energi- och klimatrådgivare
Fares Mustafa
0243-746 00
Dela sidan på sociala medier

Låna en elcykel av Borlänge kommun!

Syftet med utlåningen är att Borlängebor ska få känna på hur det är att ha en elcykel i vardagen. Tanken är också att främja en hälsosam livsstil med låg miljöpåverkan.

– Vi har haft låneverksamhet av elcyklar tidigare, men nu har vi gjort några ändringar och utlåningen av elcyklar finns på Palladium, Sveatorget istället för biblioteket. Dessutom går det att boka cyklarna på vår webbsida, säger Fares Mustafa, energi- och klimatrågivare på Borlänge kommun som är initiativtagare till utlåningen.

Inköp av cyklarna har finansierats med hjälp av Energimyndigheten. Nu kan Borlängebor låna elcyklarna utan kostnad under ett dygn vardagar måndag-fredag. Redan innan lanseringen har det kommit in bokningsförfrågningar.

– Det är jätteroligt att intresset är så stort. Vi hoppas att fler vill upptäcka fördelarna med en elcykel och samtidigt prova ett miljövänligt alternativ, säger Fares Mustafa.

Med en elcykel kan man cykla längre sträckor även i motvind och i uppförsbackar. Allt fler börjar upptäcka att det är ett transportmedel som gör att man få upptäcka cyklingens alla fördelar. Till exempel, för de som vill cykla till jobbet, men inte bli svettig.

För att så många som möjligt ska kunna prova elcyklarna erbjuder kommunen dygnsutlåning. 

– Vi kommer titta på hur vi kan utveckla verksamheten vidare, exempelvis utöka antalet elcyklar och andra modeller. För att kunna göra det, tar vi gärna emot Borlängebornas förslag på förbättringar, säger Fares Mustafa.

Boka en cykel

Det finns en dam- och en herrcykel att låna. Lås, hjälm och cykelkorg ingår i lånet. Cyklarna kan bokas på Borlänge kommuns webbsida eller telefon 0243-747 70. Cyklarna hämtas och lämnas på Palladium, Sveatorget 21 i Borlänge centrum. 

Låna en elcykel

Prova någon av Borlänge kommuns elcyklar, att cykla har aldrig varit lättare!

Borlänge kommuns elcyklar

Elcykeln är fulladdad vid utlåning. En laddning räcker 5-7 mil beroende på hur mycket stöd eldriften behöver hjälpa till med. Elcykeln har 3/7- växlar i dam respektive herr elcykeln med aluminiumram med fot- och handbroms och fungerar utmärkt även utan eldrift – precis som en vanlig cykel. Motorn är på 250W och 10,8 Ah batteri. Elcykeln ger el-assist upp till max 25 km/h som är väldigt hjälpsamt i uppförsbacke och även i motvind. Laddaren är specifik för cykeln och nyladdning sker efter återlämning på Palladium.