Nu startar bygget av Maserhallens nya simbassäng - Borlänge kommun
Servicecenter
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Nu startar bygget av Maserhallens nya simbassäng

Torsdagen den 21 juni togs det första spadtaget för utbyggnaden av Borlänges nya simbassäng i Maserhallen.

 -  Äntligen är vi igång med bygget av den nya simbassängen. Det är glädjande att vi får en upprustad hall med ett modernt rehabiliteringsbad i Maserhallen, sager Jan Bohman (S), ordförande kommunstyrelsen.

Maserhallen byggs ut för att ge plats för en ny, multifunktionsbassäng med möjlighet att träna i en lugn och avskild miljö. Den nya bassängen får en höj- och sänkbar botten som gör att vattendjupet kan anpassas till olika behov. Bassängen ska främst användas för rehabilitering, simundervisning samt vattengymnastik och babysim. Den kommer att vara uppvärmd med en vattentemperatur på ca 32-34 grader beroende på vilken verksamhet som bedrivs.

 - Genom att vi får den nya bassängen så är ambitionen vi även ska kunna erbjuda utökad plats för motionssim. Många har efterfrågat motionssim i varmare vatten, säger Lena Hjort Hultkvist (S), ordförande Maserhallen AB

Utbyggnaden av Maserhallens simhall är en del av ett stort investeringsprojekt av Maserhallen. Både bad- och sportanläggningen i Maserhallen planeras att rustas. Utöver simhallen pågår även renovering av nytt undertak och ny belysning i entrén samt ny ventilation i sporthallen, renovering av hygienutrymmen och omklädningsrum.

- Vi har duktig personal som är utbildade inom rehabilitering. Det känns bra att vi kommer att kunna erbjuda dem att få jobba i lokaler med rätt förutsättningar, säger Lena Hjort Hultkvist (S), ordförande Maserhallen AB

Byggnationen kommer ta ungefär ett år och den nya simbassängen beräknas bli klar sommaren 2019. HMB Construction AB är den upphandlade entreprenören som ska bygga.

Det första spadtaget togs av Jan Bohman, kommunstyrelsens ordförande, Lena Hjort Hultkvist, Maserhallens ordförande och Per-Erik Halvarsson, projektledare vid HMB Construction AB.