Ny app guidar till natur och friluftsliv i Borlänge - Borlänge kommun
Servicecenter
Telefon: 0243-740 00 (8-16.30 måndag-fredag)
Besök: Stadshuset, Röda vägen 50 (8-16 måndag-fredag)
Post: Borlänge kommun, 781 81 Borlänge
Dela sidan på sociala medier

Ny app guidar till natur och friluftsliv i Borlänge

Nu blir det ännu lättare att hitta ut till Borlänges smultronställen med Naturkartan.

Naturkartan finns som webbsida och app till smarta telefoner och är en guide till Borlänges natur med information om naturreservat, vandringsleder och utsiktsplatser. 

– Vi vill att det ska vara enkelt att ta del av friluftslivet i Borlänge. Med naturkartan blir det lättare att planera sin utflykt, till exempel hur man hittar till platserna och information om var det finns övernattningsstugor, säger Jakob Wallin, biolog i Borlänge kommun. 

Naturkartan är kostnadsfri att använda och det är enkelt att se var man befinner sig i naturen och vad man kan upptäcka i närområdet. Redan nu finns flera naturreservat, vandringsleder och friluftsområden inlagda i appen.

Inför säsongen tog plan- och markkontoret över friluftsfrågorna i kommunen med den långsiktiga ambitionen att utveckla Borlänges rekreations- och friluftsområden, bland annat genom att rusta upp och erbjuda service som övernattningsstugor, vindskydd och grillplatser. Naturkartan är en del av flera satsningar som kommer att märkas för Borlängeborna de närmaste åren. 

Om Naturkartan

Bakom Naturkartan står företaget OutdoorMap, som har utvecklat tjänsten i samarbete med Lantmäteriet, Naturvårdsverket och några av landets främsta friluftskommuner och länsstyrelser.

Webbsidan för Naturkartan

Ladda ner appen för Naturkartan

Appen finns både för Android- och Iphone-telefoner:

Iphone/App Store 

Android/Google Play