Ny servicebostad invigd - Borlänge kommun
Dela sidan på sociala medier

Ny servicebostad invigd

I torsdags invigdes det helt nybyggda servicebostaden Meteorgatan i stadsdelen Jakobsgårdarna. Boende och personalen strålade ikapp med solen när bandet klipptes till den gemensamma lägenheten. Det finns tio lägenheter för boende förutom den gemensamma lägenheten där personalen har sin bas.

Omsorgsnämndens ordförande Anita Nordström fick det hedersfyllda uppdraget att klippa bandet och hålla ett tal vid invigningen.

–Jag vill passa på att tacka Tunabyggen för att vi får tillgång till dessa fina lägenheter och jag är glad att vi kan bedriva verksamhet i så här nya fina lokaler. Ett mål på väg mot att uppfylla boendeplanen, säger Anita Nordström.

Det är sex personer som arbetar på boendet, två på dagtid och en på natten. Personalens huvudsakliga uppgift är att stötta de boende i att sköta sitt eget hem och hitta rutiner i vardagen.

Fakta servicebostad
Serviceboendet är ett pedagogiskt och socialt stöd i hemmet och närmiljön för personer med funktionsnedsättning. På boendet har den boende en egen lägenhet. Det finns gemensamma utrymmen för samvaro och om de boende vill äter de måltider tillsammans. På Meteorgatan finns personal dygnet runt.