Borlänge kommuns logotyp

Publicerad: 24 mars 2020

Äldre och riskgrupper kan få hjälp med ärenden

En handlingstjänst för personer som är äldre än 70 år eller tillhör riskgruppen för coronasmitta startas i Borlänge onsdag 25 mars. Tjänsten är för personer som inte har någon i sin närhet som just nu kan hjälpa till med inköp av dagligvaror och hämta ut medicin på apotek.

Personer över 70 år och personer som tillhör riskgruppen uppmanas att begränsa sina sociala kontakter och undvika folksamlingar. Borlänge kommun erbjuder tillsammans med Borlänges näringsliv tjänster som kan underlätta.

– Borlänge kommun erbjuder att utföra inköp av dagligvaror och hämta ut mediciner på apotek. Företag, restauranger och butiker har också erbjudanden om stöd och hjälp. Till exempel kan man beställa matlådor för leverans hem, säger Frida Grund, enhetschef på personalkontoret i Borlänge kommun.

Beställningar för inköp av dagligvaror och medicin görs till Borlänge kommun på telefon 0243-740 00 klockan 08.00– 16.00. Leveranser sker senast klockan 16.00 på vardagar om beställningen är gjord vardagen före.

– Den som beställer tjänsten av oss kan känna sig trygg eftersom hela kedjan från beställning till leverans sköts av Borlänge kommun, säger Frida Grund, enhetschef.

Borlänge kommuns tjänst för leveranser är kostnadsfri. Faktura skickas från inköpsstället.

Hjälp att utföra ärenden - mer information