Borlänge kommuns logotyp

Publicerad:

Borlänge Science Festival ställer om till Pop-up aktiviteter

2020 års Borlänge Science Festival ställs in, men festivalbesökare kan se fram emot det nya konceptet Borlänge Science Pop up med aktiviteter för att upptäcka och utveckla intresset för teknik och vetenskap.

Förra årets Borlänge Science Festival blev en succé med närmare 8000 besökare under fyra dagar i september. Besökare kunde ta del av alltifrån ljud- och ljusshower till tankeväckande föreläsningar och kittlande experiment. Sedan dess har festivalarrangörerna arbetat för att leverera en minst lika bra upplevelse till i år.

– I år blir det svårt att erbjuda Borlänge Science Festival enligt förra årets manér. Ett enkelt beslut hade varit att skjuta allt ett år fram i tiden. Men vi tänker att Borlänge Science Festivals syfte, att öka intresset för teknik och vetenskap, aldrig har varit viktigare än nu. Ett klokt beslut är därför att anordna fristående aktiviteter ihop med våra samarbetspartners som man kan besöka säkert, under namnet Borlänge Science Pop-up, säger Angelica Ekholm, Näringslivschef.

I likhet med festivalens kärna kommer Borlänge Science Pop-up vara inriktat på att teknik och vetenskap ska vara tillgängligt för alla. Tanken är att pop-up aktiviteterna ska leva året om, även i framtiden när Borlänge Science Festival återvänder hösten 2021.

– Vi har förhoppningen att Borlänge Science Pop-up blir startskottet för fler aktiviteter inom teknik och vetenskap i Borlänge. Festivalens många aktörer har redan nu gett positiv feedback på årets upplägg och vill vara med och skapa spännande pop-up aktiviteter. Redan i sommar kommer Maker tour att dyka upp runt om i Borlänge och framöver kan vi se fram emot bland annat ForskarFredag och robotworkshop, säger Angelica.

Borlänge Science Pop-up aktiviteter presenteras löpande på Borlänge Science Festivals sociala medier och hemsida.

Om Borlänge Science Festival

  • Borlänge Science Festival genomfördes första gången i september 2019. Årets festival var planerad till 24-27 september.
  • 8000 besökte festivalen under fyra dagar 2019.
  • Borlänge Science Festival arrangeras av Borlänge Kommun i samarbete med Borlänge Energi, tretton37, 2047 Science Center, SSAB, Kvarnsvedens Pappersbruk, Dalarna Science Park och Högskolan Dalarna.
  • Hemsida: borlangesciencefestival.selänk till annan webbplats
  • Facebook och Instagram: @borlangesciencefestival