Borlänge kommuns logotyp

Publicerad:

Trevligt lov är tillbaka i sommar!

Fotboll, dans, ridning och teknik är några kostnadsfria aktiviteterna som erbjuds för barn och unga i sommar.

– Vi vill att Borlänges barn och ungdomar får chansen att delta i roliga aktiviteter anpassade efter myndigheternas riktlinjer och rekommendationer, därför är det extra roligt att kunna starta upp lovprogrammet igen som har begränsats under pandemin, säger, Sofia Axelsson-Lekare, projektledare för Trevligt lov.

Sommarens program innehåller aktiviteter som finns att göra på egen hand eller med familjen, såväl utomhus som inomhus. Programmet fylls på efter hand och arrangeras av både förenings- och näringslivet utöver kommunala verksamheter. Dessutom kommer kommunens ferieungdomar att finnas i lekparker och badplatser med gratis leksaker att låna under vardagar veckorna 24-32.

Fortsätt och utökat stöd till lovaktiviteter

Trevligt lov startades hösten 2018 med anledning av att regeringen gav socialstyrelsen i uppdrag att dela ut medel till Sveriges alla kommuner för att skapa gratis aktiviteter under lov för barn och unga 6-15 år. Enligt regeringen är behovet av mötesplatser och aktiviteter för barn och unga stor och blir större ju längre pandemin pågår.

– Borlänge kommun har fått utökat stöd till avgiftsfria och smittsäkra lovaktiviteter för barn och unga under hela 2021. Vi fortsätter att prioritera unga och deras välmående och personliga utveckling genom roliga aktiviteter under skolloven, säger Maslah Omar (S), kultur- och fritidsnämndens ordförande.

Regeringen - Uppdrag att fördela medel för avgiftsfria och smittsäkra lovaktiviteterlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sommarlovsprogram

Aktiviteter uppdateras löpande på Trevligt lov